Skocz do zawartości

[3500-4000] mtb 27.5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum na wstępie chciałbym się przywitać.

Po kilku latach przerwy (6-7?) chciałbym wrócić do kręcenia. Głównie amatorsko i rekreacyjnie ale fajnie czasem wjechać jest do lasu i się mocniej zmęczyć i ubłocić. Mam 170 cm wzrostu i ważę 75 kg (czyli coś można by zrzucić). Budżet jak w temacie. Rozmiar koła to 27.5 - przy 29 czułem się dziwnie i mało pewnie przy manewrowaniu. Po zapoznaniu się z częścią postów pod podobnym tytułem, kilka typów przyszło mi do głowy. Po pierwsze radon zr team 7.0 - wszystko super tylko boję się zamawiać rower bez przymiarki (ponoć mam dość krótkie nogi i długi tułów) , do tego kwestia ewentualnej gwarancji.

Po drugie cube acid (wiem że trochę droższy ale w stosunku do attention sl chyba warto dopłacić?), dostępny praktycznie na miejscu, z gwarancją, zawsze szansa ugrania rabatu. Trzeci pomysł to Ctm caliber 2.0 - o tych roweruch mało się słyszy, widziałem i macałem w sklepie i sprawiał przyzwoite wrażenie. Co Wy na to? Jakie są Wasze typy, rady? A może jeszcze coś miałbym uwzględnić przy poszukiwaniach?

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam ponownie! Mimo iż nie uzyskałem żadnej podpowiedzi na otwartym forum (pewnie z racji mnogości podobnych tematów), kilka pomysłów pojawiło się na privie:-) I tym sposobem stałem się właścicielem Megamo Natural 10! Dzięki możliwości pokręcenia się wokół sklepu, przekonałem się, że mimo lichego wzrostu 29er nie jest taki straszny. Oczywiście z ramą w rozmiarze S. Po raz kolejny okazuje się, że warto zrobić przymiarkę przed zakupem. Dodatkowo udało mi się zejść z ceną poniżej planowanego budżetu. Po pierwszych jazdach jestem zadowolony. Z pewną rezerwą podchodziłem do tamtu 2 blatów z przodu jednak na razie żadnych minusów nie dostrzegam (w poprzednim sprzęcie z największej patelni korzystałem sporadycznie). W razie pytań odnośnie tego roweru chętnie pomogę (oczywiście w zakresie mojej laickiej wiedzy).

Pozdrawiam!

Pomidor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...