Skocz do zawartości

[1500zł] Rower trekkingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie kupisz 2x alivio taniej niż senatore 2014 ....

Jeśli rama 21" jest ok - bo chyba tylko takie się ostały ...

Ten wagant to jakiś "skundlony" - z przodu altus, z tyłu niby deore (na zdjęciu alivio), manetki acera ...

Napisano

Ten wagant to jakiś "skundlony" - z przodu altus, z tyłu niby deore (na zdjęciu alivio), manetki acera ...

A ten Lazaro to skundlone Alivio. Korba - tourney. Przednia przerzutka nie jest aż tak istotna - w trekku nie jest praktycznie w ogóle istotna.

Napisano

Tak już podsumowując, który rower będzie najlepszy? Czy ewentualnie dołożyć do np. 2000 zł o kupić coś innego?

A może jakiś rower crossowy i dokupic bagażnik pod sakwy?

Napisano

Ja powiem na swoim przykładzie jak szukałem drugiego roweru. Jeżdżę czasami na Unibike Fusion i szukałem czegoś wygodnego na wycieczki i do miasta. Przeglądałem forum i wszędzie Kands/Lazaro. Ja nie jestem przekonany do zakupu bez przymiarki i wychodzę z założenia, że nie ma nic za darmo.

Zastanawiałem się nad kolejnym Unibikiem lub Krossem. Też myślałem nad rowerem typu Cross, ale ostatecznie wybór padł na Unibike Voyager.

W porównaniu z Crossem pierwsze co to wygodniejsza pozycja i siodło. Dokładanie do Crossa dobrych akcesoriów typu lampki, bagażnik etc. jest bez sensu bo wyjdzie pewnie to samo lub drożej. Jeśli chcesz wygodniejszą (wyprostowaną) pozycję to tylko trekking.

Najlepiej iść i przymierzyć się do kilku modeli :).

Napisano

Też szukam właśnie crossa lub treka, testowałem w sklepie tego waganta, i rower jak to rower, jak jest nowy wszystko jest spoko ;) Tylko właśnie ta pozycja jest trochę bardziej wyprostowana i akurat nie wiem czy to jest akurat wygodniejsze, jak czasami robię po 100km na zwykłym góralu to w sumie nie wiem co by można było poprawić dla lepszego komfortu jazdy (tzn wiem, cross i lepsze/szybsze przełożenia, nie ma to jak moc na zjeździe ;) ). Większość osób co się mija 'leży' na kierownicy, również co poczytałem trochę tych blogów co ludzie podróżują to też niewielu śmiga na trekowych.. no chyba ze tak trafiłem.

Osobiście planuję wyjazd tygodniowy, i właśnie treki fajne że to wszystko już jest zmontowane a nie samemu znowu kombinować z bagażnikami itp.

I jeszcze odnośnie tego waganta, u mnie zakup przez neta a w stacjonarnych sklepie różnica ok 350zł i w tym koszty przesyłki...

Napisano

555But to już zależy czego oczekujesz. Jak dla mnie podczas jazdy różnica w pozycji jest ogromna, jeśli chodzi o wygodę (na korzyść trekingowego). Tu już każdy musi sam podjąć decyzję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...