bezi2 Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Witam posiadam w swoim rowerku - przerzutkę przednią Saint FD-M815 która słabo dogaduje się z tarczą 44T - w sumie nie ma co się dziwić doczytałem, że dedykowana jest do max 36T - rowerek kupiłem używany więc przerzutka wchodziła w skład inwentarza na tę chwilę specyfikacja rowerku jest taka: Rama niezidentyfikowana (podobno Gianta) - jak by ktoś wiedział co to za model to stawiam browarka Manetka lewa: Deore XT SL-M750 Manetka prawa: Sram x - 9, Przerzutka przód: Shimano Saint FD-M815, Przerzutka tył: Sram x - 9 Korby Deore FC-M590 2x9 48-36T, Kaseta Sram PG-970 PowerGlide II 9speed 11-34T Łańcuch Sram PC-971 PowerChain II 9 speed Hamulce: Klamki:Avid Speed Dial 7 Szczęki:Avid Single Digit 7 Koło przednie Mavic Crossmax, Koło tylne piasta: Novatec, obręcz: Pro m-50 Explorer, Opony Maxxis Dominator 1,25, Kierownica Dartmoor swing low, Mostek Tioga O'bone 25.4 90 mm, Chwyty BBB Lightfix black BH19 Sztyca Pro Koryak, Siodło Selle Royal Match ST, Z korby 3 rzędowej usunąłem najmniejszą tarczę bo i tak jeżdżę tylko po drogach utwardzonych i nie używam młynka, tarcza środkowa 32T wymieniona na 36T model: FC-M590 tak więc mam dwa blaty 44T i 36T poszukuję teraz jakieś fajnej przerzutki która będzie mi to obsługiwać i nie przysparzać problemów z regulacją ( z Saint miałem katorgę). Rura na której będzie montowana przerzutka ma 32 mm ( pomiar na tyle precyzyjny na ile może być suwmiarką za 20 PLN ). Budżet hmm powiedzmy max 150-170 PLN- - oczywiście im taniej tym lepiej - byle by nie kosztem jakości. Jeśli będzie potrzeba wymienić wysłużoną manetkę - dopuszczam taką opcję. Pozdrawiam serdecznie. Mały update: Ponieważ sprawa była dość pilna to zakupiłem przerzutkę i manetkę Srama X-9.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.