Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia] Wymiana przedniej przerzutki

bezi2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam w swoim rowerku - przerzutkę przednią Saint FD-M815 która słabo dogaduje się z tarczą 44T - w sumie nie ma co się dziwić doczytałem, że dedykowana jest do max 36T - rowerek kupiłem używany więc przerzutka wchodziła w skład inwentarza na tę chwilę specyfikacja rowerku jest taka:

Rama niezidentyfikowana (podobno Gianta) - jak by ktoś wiedział co to za model to stawiam browarka :)

2015-06-17%2012.49.29.jpg

Manetka lewa: Deore XT SL-M750

Manetka prawa: Sram x - 9,

Przerzutka przód: Shimano Saint FD-M815,

Przerzutka tył: Sram x - 9

Korby Deore FC-M590 2x9 48-36T,

Kaseta Sram PG-970 PowerGlide II 9speed 11-34T

Łańcuch Sram PC-971 PowerChain II 9 speed

Hamulce:

Klamki:Avid Speed Dial 7

Szczęki:Avid Single Digit 7

Koło przednie Mavic Crossmax,

Koło tylne piasta: Novatec, obręcz: Pro m-50 Explorer,

Opony Maxxis Dominator 1,25,

Kierownica Dartmoor swing low,

Mostek Tioga O'bone 25.4 90 mm,

Chwyty BBB Lightfix black BH19

Sztyca Pro Koryak,

Siodło Selle Royal Match ST,

Z korby 3 rzędowej usunąłem najmniejszą tarczę bo i tak jeżdżę tylko po drogach utwardzonych i nie używam młynka, tarcza środkowa 32T wymieniona na 36T model: FC-M590 tak więc mam dwa blaty 44T i 36T poszukuję teraz jakieś fajnej przerzutki która będzie mi to obsługiwać i nie przysparzać problemów z regulacją ( z Saint miałem katorgę).

Rura na której będzie montowana przerzutka ma 32 mm ( pomiar na tyle precyzyjny na ile może być suwmiarką za 20 PLN :teehee: ).

Budżet hmm powiedzmy max 150-170 PLN- - oczywiście im taniej tym lepiej - byle by nie kosztem jakości.

Jeśli będzie potrzeba wymienić wysłużoną manetkę - dopuszczam taką opcję.

Pozdrawiam serdecznie.

Mały update: 

Ponieważ sprawa była dość pilna to zakupiłem przerzutkę i manetkę Srama X-9. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...