Skocz do zawartości

[około 3500] Rower AM/XC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jestem w trakcie sprzedaży mojego roweru do dh i zastanawiam się nad zakupem czegoś delikatniejszego. Pięniądze, które na to przeznaczę, bedą właśnie ze sprzedaży obecnego sprzętu.

Interesuję mnie głównie jazda w lesie i nadal chciabym czasem poszaleć (nie mówię tu o jeździe jak do tej pory, ale dh na zawsze pozostanie w sercu :P ) i czasem chciałbym wypaść na jakąś dłuższą wycieczkę po płaskim.

Jestem bardzo rozdarty, bo zupełnie nie wiem w którą stronę powinienem się skłonić.

Na początku w oko wpadł mi Dartmoor Primal Red Devil, ale on wykracza trochę ponad budżet.

Potem pojawił się Mondraker Vantage. Tutaj z budżetem jest spoko, z jego przeznaczeniem też, ale bardzo nie podobają mi się niektóre części i sporo bym musiał w nim, prędzej czy później, zmienić.

Znajomy podesłał mi link do Cube Attention SL 27,5. Cena - ok, osprzęt - ok, ale.. na moje oko to rower przeznaczony całkowicie do XC. :/

Im dłużej nad tym siedzę, tym bardziej nie wiem czego chcę..

Z jednej strony wydaje mi się, że Vantage spełni moje oczekiwania co do zastosowania, z drugiej odstrasza mnie osprzęt. 

Z Cube'm jest wszystko ok, ale nie wiem czy jazda na rowerze XC będzie dla mnie satysfakcjonujaca.. Nie wiem.

Dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc. Może będziecie w stanie rozwiać moje wątpliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...