Pablo123 Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 Witam, Poszukuje roweru do dojazdów do pracy. Czytając to forum już prawie się zdecydowałem na MEN Lazaro Senatore V3 ale jest problem, że najmniejsza rama to 19". Do jajek mam 74cm, wzrost 172cm więc pewnie będzie to rama na mnie za duża. Teraz co robić bo potrzebuje roweru z osłoniętym łańcuchem żeby nie brudzić sobie spodni. Ma ktoś jakiś pomysł na taki miejski/trekkingowy rower rama 17" z osłoną łańcucha do 1500pln? Na razie w tym zakresie cenowym straszna bieda btw, jest szansa obejrzeć rowery Lazaro gdzieś w sklepie w okolicach Warszawy?
weland Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 do takiej długości nogi to wypada Ci rozmiar ramy około 18,5", więc może ta 19" będzie na Ciebie dobra dodatkowo dołożenie osłony to żaden problem, więc nie kieruj się głównie tym przy wyborze.
Pablo59 Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 @ weland Problem dołożenia osłony żaden - tym niemniej korbę trzeba najczęściej zdjąć i założyć ponownie ... @imiennik Jeśli uważasz że taka osłona zabezpieczy cię w 100% przed "awariami nogawkowymi", to jesteś optymistą ... A kwestia ramy - banalne rozwiązanie - damka, możesz wtedy przymierzyć się i do 19" i do 17". Damskie ramy crossowe nie są tak "nachalnie łabędziowate" - o ile kwestia "image'u" ma jakiekolwiek znaczenie i bardziej pochylona pozycja na crossie cię nie odrzuca - a są mniejsze (Na damskiej ramie crossowej zresztą nie będziesz aż tak pochylony jak na męskiej) . Domontować błotniki (ew bagażnik) to zazwyczaj nie problem. Męską 18" ma northec bergon - ale PRZYMIERZ przed zakupem albo dopytaj o wymiar ramy w pionie w połowie między siodłem a kierownicą ... Albo zainteresuj się rowerami na kołach 26" ... Coś za coś ...
Pablo123 Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedzi Zastanawiam się czy crossy Lazaro jak ELITARY V2 MEN wersja 2015' http://allegro.pl/lazaro-elitary-v2-meski-cross-acera-hydraulika-i5447226716.html które występują w rozmiarze 17" są mniejsze od tych trekingowych ram 19"? Może po prostu kupić takiego crossa i sobie już go poprzerabiam...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.