GitBike Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Witam zastanawiam się nad kupnem tego roweru http://allegro.pl/super-rower-26-mtb-kands-1300-alivio-kurier-0zl-i5438335289.html Mam 16 lat więc mój budżet nie jest zbyt duży. Rowerem będę jeździł na co dzień ( zimą najprawdopodobniej też ) po mieście i w lesie, ogólnie uniwersalny. Mam nadzieje że po zjechaniu z paru schodów lub zeskoczeniu ( co robię często żeby nie schodzić z roweru ) nie pęknie mi rama albo korba. Jeśli nie ten to może jakiś inny rower za podobną kwotę. Z góry dzięki za odpowiedź. Ps. Jeśli się zdecyduję to kupie go dopiero po wakacjach bo najpierw muszę na niego zarobić.
Sackaf Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Cudów nie oczekiwałem gdy sam kupowałem, ale spisuje się nieźle:)
grande1970 Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 no na pewno nie jest to rower do szaleństw, troche ciężki, amor dość szybko łapie luzy ale jak nie będziesz przesadzał to posłuży
Michalik85 Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 za ta cene nic lepszego nie znajdziesz, duzo ludzi na nich jezdzi , pozytywne opinie. Co do amora za ta cene to półka wyzej niź XCT to naprawde nieżle. Ogólnie WG MNIE za takie pieniadze absolutnie nic lepszego nie kupisz patrzac na osprzet, jezeli ja mialbym kupic rower w podobnym przedziale cenowym to to byłby moj wybór pozdro
GitBike Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Napisano 18 Czerwca 2015 Ok dzięki Nie jest do szaleństw a dokładniej ?
bukakewarior Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Nie jest do szaleństw a dokładniej ? DH, FR, ENDURO, DIRT JUMPING, skoki z krawężnika
GitBike Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Napisano 18 Czerwca 2015 No to jeśli nie skoki z krawężnika to ze schodów chociaż będę skakał A jakie są regulacje w amortyzatorze bo szczerze mówiąc był by to mój pierwszy rower z amortyzatorem
bukakewarior Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Regulacja naprężenia wstępnego sprężyny, która i tak nie jest tutaj odczuwalna.
GitBike Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Napisano 18 Czerwca 2015 Jeszcze jedna sprawa chcę kupic ten rower z ramą 21" muj wzrost to 1,90 a waga ok 110 kg wiec czy rower nie bedzie zbytnio obciąrzony ?
GitBike Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Napisano 19 Czerwca 2015 Z tym skakaniem to trochę przesadziłem ale czasami trzeba zjechać z kilku schodów albo jak się dość szybko jedzie w lesie to czasami trochę od podłoża się wybija od korzeni i takich tam
GitBike Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Napisano 20 Czerwca 2015 A lepiej z hamulcami tarczowymi czy v-brake bo chyba raczej kupie z v-brake
modrzew Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 A jakie są regulacje w amortyzatorze bo szczerze mówiąc był by to mój pierwszy rower z amortyzatorem Tam nie ma amortyzatora, jest tylko prosty uginacz. To tak żebyś nie miał złudzeń że to działa tak jak rzeczywiście powinno. Niemniej możesz być tym nawet zachwycony, kwestia wymagań i punktu odniesienia. Z regulacji masz tylko ustawienie SAG, które w praktyce też nie działa.
_dev_ Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 Wersja z tarczowymi ma widelec z hydrauliczną blokadą amorka i tlumieniem olejowym. I łatwiejsza jest przeróbka na hydrauliki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.