Skocz do zawartości

[nawigacja] Garmin Edge Touring

Wilier

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

chciałbym kupić Garmina, wybór prawdopodobnie padnie na model Touring/Touring plus. Potrzębuję urzedzenia, które zastąpi dotychczas telefon (oczywiście bez dzwonienia :D). Ogólnie cel jest taki, że urządzenie musi pokazywać mi trasę, którą wcześniej wgram, dobre mapy no i standardowo rejestracja trasy, synchro z endo i stravą. Czy uważacie, że touring jest najlepszym wyborem na długie wycieczki/wyprawy? rozważam też model 800.

Napisano

Model 800 ma wszystkie funkcje treningowe.

Jeśli jesteś typem rowerowego podróżnika, to Touring Plus (ma pomiar pulsu, więc do treningu się nada; niestety brakuje kadencji). Edge 800 ma wszystko - mapy, pomiary prędkości i dystansu z koła, kadencję, pomiar mocy, można wgrywać treningi, etc, 800-tka jest bardziej uniwersalna. Jeśli czasem kręciszrównież dla samego kręcenia i lubisz poprawiać swoje wyniki, to 800 będzie korzystniejszym zakupem - według mnie.

Ja nie jestem typem podróżnika i korzystam z edka 510, a papierowa mapa i telefon w kieszeni z nawigacją pozwala mi się znaleźć czasem w terenie na wakacjach czy w obcym terenie. Do przejechania trasy po szosie nawet ślad wgrany do edka 510 wystarcza. W terenie już pewnie nie byłoby to wystarczające.

Pozdr

Napisano

Ja mam od 3 dni 810 i jestem zachwycony, mimo kosztów warto. Wiele ciekawych informacji, działający gps no i wiele innych. Ogólnie cholernie polecam wszystkim!

Napisano

Żaden pmiar tętna, kadencji mnie nie interesuje. Mam licnzik sigme z pomiarem kadencji, sigme pulsometr i korzystałem z tych funkcji przed miesiąc. Potrzebna mi tylko super nawigacja, mapy, duży ekran i niska cena będą atutami.

Napisano

No to najtańsza wersja Touringa bez map. Mapy możesz legalnie ściągnąć za darmo.

Ewentualnie smartfon plus jeden lub dwa duże banki energii i jakieś odpowiednie mocowanie.

Papierowa mapa na wielodniowe trasy po bezdrożach może być najtańszym i niezastąpionym rozwiązaniem.

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...