Wilier Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Hej, chciałbym kupić Garmina, wybór prawdopodobnie padnie na model Touring/Touring plus. Potrzębuję urzedzenia, które zastąpi dotychczas telefon (oczywiście bez dzwonienia ). Ogólnie cel jest taki, że urządzenie musi pokazywać mi trasę, którą wcześniej wgram, dobre mapy no i standardowo rejestracja trasy, synchro z endo i stravą. Czy uważacie, że touring jest najlepszym wyborem na długie wycieczki/wyprawy? rozważam też model 800.
parmenides Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Model 800 ma wszystkie funkcje treningowe. Jeśli jesteś typem rowerowego podróżnika, to Touring Plus (ma pomiar pulsu, więc do treningu się nada; niestety brakuje kadencji). Edge 800 ma wszystko - mapy, pomiary prędkości i dystansu z koła, kadencję, pomiar mocy, można wgrywać treningi, etc, 800-tka jest bardziej uniwersalna. Jeśli czasem kręciszrównież dla samego kręcenia i lubisz poprawiać swoje wyniki, to 800 będzie korzystniejszym zakupem - według mnie. Ja nie jestem typem podróżnika i korzystam z edka 510, a papierowa mapa i telefon w kieszeni z nawigacją pozwala mi się znaleźć czasem w terenie na wakacjach czy w obcym terenie. Do przejechania trasy po szosie nawet ślad wgrany do edka 510 wystarcza. W terenie już pewnie nie byłoby to wystarczające. Pozdr
Nepalczyk Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Ja mam od 3 dni 810 i jestem zachwycony, mimo kosztów warto. Wiele ciekawych informacji, działający gps no i wiele innych. Ogólnie cholernie polecam wszystkim!
Wilier Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Napisano 18 Czerwca 2015 Żaden pmiar tętna, kadencji mnie nie interesuje. Mam licnzik sigme z pomiarem kadencji, sigme pulsometr i korzystałem z tych funkcji przed miesiąc. Potrzebna mi tylko super nawigacja, mapy, duży ekran i niska cena będą atutami.
parmenides Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 No to najtańsza wersja Touringa bez map. Mapy możesz legalnie ściągnąć za darmo. Ewentualnie smartfon plus jeden lub dwa duże banki energii i jakieś odpowiednie mocowanie. Papierowa mapa na wielodniowe trasy po bezdrożach może być najtańszym i niezastąpionym rozwiązaniem. Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.