Skocz do zawartości

[przerzutka] brak normalnej redukcji przy wysokich przełożeniach

DziobaX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od dłuższego czasu mam problem z tylnymi przełożeniami. Mianowicie spokojnie można wbijać przerzutki w górę natomiast problem zaczyna się gdy dojdę do najwyższej koronki i zacznę redukować. Te wyższe przełożenia praktycznie nie do zredukowania jednym "klikiem". Im bardziej w dół tym lepiej. Na 100% nie jest to do wyregulowania. Sprawa przerzutki także to nie jest, ponieważ specjalnie ją wymieniłem na nową jakiś czas temu. Miałem podejrzenia co do korby natomiast to także raczej odpada. Wydaję mi się, że może to być krótki łańcuch, ponieważ gdy lekko wózek przerzutki dognę do przodu żeby teoretycznie wydłużyć łańcuch redukcje wchodzą śmiało, jednak za sprawą tego, że wrzucając na małą zębatkę z przodu łańcuch także teoretycznie się wydłuża a mimo to sprawa wygląda tak samo to raczej nie to. Klamkomanetka także wydaję mi się być w bardzo dobrym stanie. Sprawa linek i pancerzy także rozważona oraz odrzucona. Jeszcze zaniepokoiła mnie sprawa haka, który, mimo raczej odrzucania wcześniej przeze mnie takiego stanu rzeczy, wydaje się krzywy, dlatego wrzucam zdjęcie do oceny (wiem, że ze zdjęcia może być ciężko wywnioskować, ale mimo wszystko). Czy jest jeszcze jakiś element, którego nie przeanalizowałem, a może powodować wymieniony przeze mnie problem? Z góry dziękuję.

post-141979-0-54506700-1434477714_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...