prentas1 Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Witam, jestem nowy na forum więc na początku warto się przywitać Co do zakupu mojego roweru. Mam 20 lat i wpadłem na pomysł jazdy na rowerze. Do tej pory mój najdroższy rower kosztował 700 zł i to było jakieś 6 lat temu, za czasów gimnazjum. Potem rower ukradli i moja przygoda się skończyła. Teraz jeżdżę głównie samochodem, jednak warto zadbać nieco o zdrowie. A więc przyszedł czas na zakup czegoś na dwóch kołach, jednak nie jest to motor. Na początku chciałem kupić rower za jakieś 1300-1400 zł. Obecnie szukam czegoś do 2000, jednak jestem w stanie dołożyć jeżeli warto te 600 zł. Mówimy tutaj o samym rowerze. Mieszkam w małej miejscowości, lecz w okolicy mam sporo dróg rowerowych, mieszkam na pograniczu trzech styków. Wiele czytałem na temat typów rowerów i doszedłem do wniosku, że najbardziej odpowiedni dla mnie rower będzie typu cross. Zamierzam głównie jeździć po asfalcie, lecz chciałbym też czasem pojechać po drogach szutrowych. Odwiedziłem lokalny sklep rowerowy, jednak mają tutaj tylko Kellysa, przeglądając katalog wpadł mi w oko Phanatic 30 z 2015 roku. Wcześniej upodobałem sobie Krossa Evado 5.0 2013r. jednak nie ma go w mojej okolicy, ewentualnie 5.0 z 2015 roku, jednak ma on słabszy osprzęt (chyba). Nie wiem jak wygląda kwestia zakupu roweru przez internet, mam obawy co do gwarancji. W przypadku usterki musiałbym go odsyłać, a wiadomo serwis na miejscu jest łatwiej dostępny. Mam 181 cm wzrostu, 84cm do krocza i co najgorsze, około 130kg wagi. W sklepie sprzedawca zasugerował, że najbardziej odpowiednia będzie dla mnie rama 21 cali. Co o tym sądzicie, warto brać Kellysa na miejscu czy może zamawiać z internetu ? Dodam, że póki co za wielkich dystansów nie będę robić, pod żadnym pozorem nie zamierzam skakać na rowerze w lesie Chcę pojeździć, czasem nieco szybciej, wjechać na drogi inne niż asfalt, lecz nie będę uprawiać jazdy wyczynowej. W sklepie zaproponowano mi jeszcze kellys thorx 10, jednak nie zamierzam wydawać obecnie na rower 3500zł. W sklepie ceny rowerów mam takie, jakie na stronie Kellysa w katalogach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.