Skocz do zawartości

[rower evado] Sens dopłacania do nowszych modeli.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, zdecydowałem się na zakup crossa, doradziliście mi markę Kross, model Evado i tu moje pytanie.

Evado 5 2015 vs Evado 5 2014

Evado 7 2015 vs Evado 7 2014.

Różnica w cenie jest znaczna, czy warto zapłacić dwukrotnie więcej w przyadku evo 5 2014 i kupić evo 7 2015?

Co byście wybrali ?

Napisano

Naprawdę ktoś Ci doradził Krossa? Dla mnie sam projekt Evado jest skreślony przez samo to, że rower crossowy nie ma otworów pod bagażnik. Komedia i totalna ignorancja Krossa. Cube Cross Pro jest droższy katalogowo tylko o 100zł a osprzętowo jest lepszy! Patrz korba, przednia przerzutka,. Wagę też ma podaną 12,35kg a nie 13,7kg jak Kross a to już jest przepaść. Nie widziałem też na forum pękniętej ramy Cube-a, Krossa natomiast tak.
Kross to syf. Wydaje Ci się, że złapiesz rocznik 2014 na "fajnej przecenie". Niby tak, ale cena katalogowa tego "cuda" jest zawyżona.
Przykładowy link do Cube-a http://olimpiasport.pl/sklep/produkt/rower_cube_cross_pro_czarny_2015/12635.779.1.1.pl.0.htm
Pozdrawiam

Napisano

No tak tak, naprawdę :P Przed sezonem koledzy z tego forum polecili evado i szczerze mówiąc od tamtej pory o niczym innym nie myślałem. 

Pierwszy raz spotkam się z marką o której wspomniałeś, jak z dostępnością starszych modeli? Evado 2014 dostanę za około 2k.

Ktoś może doda coś na temat Cuba?

Napisano

Nie jestem ekspertem, to zaznaczam :)
Rozumiem, że mówisz o tej tańszej wersji Evado, ja porównywałem droższe modele.
Evado 5.0 2014 dostaniesz za 2k? No to już inna bajka ;) Jak nie planujesz w przyszłości montować bagażnika to bierz w takim razie Krossa. Nadal szału nie ma ale za 2 tysiaki Evado 5 już wygląda bardzo dobrze. Tu masz Cube-y z tego roku. http://www.rowery-cube.pl/kolekcja.php Mają Polską dystrybucję, znajdziesz je normalnie w sklepach. Nie skłamię jeśli powiem, że zbierają bardzo dobrze opinie. Są też oczywiście inne marki które robią fajne rowery. Na Cubie nie znajdziesz na pewno takiej dobrej przeceny, zejdą Ci 10-15% na ten moment, może na jesieni można wyhaczyć lepsze promocje. Szczerze: nie wiem.

Plus ostatecznie odpowiedź na główne pytanie: jeśli masz lepsze ceny na modelach z 2014 Krossa względem 2015, bierz tego z 2014. Takie moje subiektywne zdanie.
Pozdrawiam

Napisano

Właśnie przeglądałem te cuby i znalazłem model Cube Curve Pro 2015 ale to chyba niższa klasa, z resztą cena mówi sama za siebie, lekko ponad 2k.

W krossie mam ten komfort, że na modele 2014 mogę wynegocjować naprawdę fajną zniżkę, także wychodzi mi coś około 2k za model evado 5.0 2014, za ten sam model rocznik 2015 płacę około 2700 natomiast evado 7 z tego roku to już koszt prawie 3.5k bo tutaj z rabatami jest większy problem. Czyli najprawdopodobniej zostanę przy pierwszej myśli evado 5 z 2014r, chyba, że ten sezon przeczekam wtedy sytuacja będzie taka jak teraz z evado 2014, kiedy zechcę zakupić po nowym roku :D Zobaczymy jak się sytuacja rozwianie, jeśli wyjazd w okresie letnim się nie trafi to nie ma sensu odkładać zakupu.

Dzięki za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...