Muzyk219 Napisano 12 Czerwca 2015 Napisano 12 Czerwca 2015 Jak w temacie. Posiadam wolnobieg 7 rzedowy 28-14 i korbę 48-28 z trzema zębatkami Cena do max 100zł. Czytam i nie wiem już jaką. Zgłupiałem... A to wózek krótki a to wózek długi... klamkomanetki 7 stopniowe. Sporo jest przerzutek 9 stopniowych o których piszą iż można śmiało montować do kaset 8 rzędowych ( w moim przypadku wolnobiegu 7 rzędowego) ale nie wiem czy przerzutka 9 biegowa poradzi sobie z moimi 7 rzędami? Dotychczas miałem Acera RD-M360 W 80% poruszam sie po asfalcie. Podpowiedzcie co wybrać do 100zł? Prośba dość pilna bo to mój podstawowy środek lokomocji na codzień do pracy i na chwilę obecną muszę latać autobusem a to dla mnie spore utrudnienie. Pozdrawiam!
mezert Napisano 12 Czerwca 2015 Napisano 12 Czerwca 2015 9,8 rzędowa spasuje do 7. Alivio oczywiści będzie najlepsza z tych wszystkich, ale kolosalnych różnic nie zobaczysz. Dobrze jest też poszukać jakiś starych deore, bo są nieraz tańsze od nowej alivio, a nadal płynnie działają.
Muzyk219 Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Napisano 12 Czerwca 2015 Dzięki za poradę. Uspokoiłeś mnie że 9 da rade z 7. Kiedyś gdzies tu na forum o tym czytałem ale nie mogłem dzisiaj tego postu odnaleźć i nie byłem pewien. Koniec końców zakupiłem Deore RD-M591. Dobry wybór?
mezert Napisano 12 Czerwca 2015 Napisano 12 Czerwca 2015 Tego Ci nie powiem,bo nigdy nie miałem, ale w necie widziałem gdzieś parę dobrych opini.
Gość Napisano 12 Czerwca 2015 Napisano 12 Czerwca 2015 Ja właśnie zamontowałem Deore RD-M592, cena nieco wyższa bo 125 zł. Jestem bardzo zadowolony, zmienia biegi błyskawicznie, jest dobrze wyczuwalna pod manetką a dzięki systemowi Shadow fajnie chowa się przy kasecie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.