Skocz do zawartości

[tarczowe] Czy stare klamki shimano dadzą radę?

Morisako

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wit-Aj!Cie.

Mam taki dylemat jako laik. Chcę zmienić ( w końcu) większość części w swoim wysłużonym rowerze. Rama itd. Ale po wybraniu ramy tylko na tarcze powstaje pytanie :

Mam klamkomanetki Shimano ST-M092 (Servo Wave 2 finger) (tak wiem, że to 7 i do tego z 92 roku:D) i na razie szczeże powiedziawszy nie stać mnie na nowe :( (witamy w polsce kraju możliwości) Czy uda mi się tym pociągnąć hamulce tarczowe (że będą mechaniczne pozostawiam w domyśle :o )?

Pozdrawiam

Morisako

Napisano

Mam klamkomanetki Shimano ST-M092 (Servo Wave 2 finger) (tak wiem, że to 7 i do tego z 92 roku:D) i na razie szczeże powiedziawszy nie stać mnie na nowe :( (witamy w polsce kraju możliwości) Czy uda mi się tym pociągnąć hamulce tarczowe (że będą mechaniczne pozostawiam w domyśle :) )?

Masz dobre manetki czego psioczysz to grupa xt , na vb pójdzie kup xt a nie jakiś syf tarczowy na linkach. VB lepiej działają niż tarcze mechaniczne.

Napisano

Masz dobre manetki czego psioczysz to grupa xt , na vb pójdzie kup xt a nie jakiś syf tarczowy na linkach. VB lepiej działają niż tarcze mechaniczne.

Nie psioczę :( tylko nie mam pewności. Że to XT to wiem czytać potrafię :] A co do vb to odpadają bo rama ma opcję tylko tarcz.

Pozdrawiam

Napisano

a rade.. kumpel mial tymczasowo zacisk bb5 z jakas klamka plastikowa w trialu! i nie wskakuje on na kraweznikach na makro tlyko na quatro + na wysokosci kolo 80cm wiec potrzebuje trzymanie w przednim hamplu:D ataki set jaki opisalem bb5+ plastik klamka dawala rade mozan bylo skakac na przednim kole bo bylo blokowane bez najmniejszego wysilku

Pozdro

PoleK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...