inzynier Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Cześć, jestem początkującym rowerowym maniakiem. Jako, ze lubię majsterkowanie, to postanowiłem sam zabrać się za wymianę napędu (rower ma już jakieś 6 lat i nic nie było z napędem do tej pory robione). Z kasetą i łańcuchem poszło jak po maśle, ale po wymienieniu korby najmniejsza jej zębatka ociera o ramę. Bardzo mądrze postąpiłem wymieniając korbę suntoura na shimano bez sprawdzenia jakichkolwiek parametrów, ale cóż, człowiek uczy się na błędach (najszybciej na swoich). Stara korba, to , a nowa . Mozesz podpowiedziec co z tym teraz zrobić? Zwrócić towar i zakupić inna korbe? (wtedy jaka?), czy może zrobić coś z suportem? ( i cóż by to miało być?) Pozdrawiam
bukakewarior Napisano 12 Czerwca 2015 Napisano 12 Czerwca 2015 Musisz dobrać odpowiedni suport do tej korby. Wpisując model korby w przeglądarce, powinieneś bez problemu znaleźć odpowiedni wkład. EDIT: Długość osi 122,5 KLIK
inzynier Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Napisano 12 Czerwca 2015 Dzięki serdecznie Mój aktualny suport ma długość ~110,8 - nie dziwota, że nie pasowało.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.