BartekMonia Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Witammam rower Giant modelu dokładnego nie znam gdyż ten rower jest stary i problem jest taki że jak pedałuje najmniejsza zębatka ociera się o rame bo jest wykrzywiona. I pytanie czy da się to jakoś naprawić czy musze oddać do serwisu?Zdjęcia nie dodam bo jest za duży rozmiar ;/
Ychu Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Zdjęcia nie dodam bo jest za duży rozmiar ;/ Photo filtre i można zmniejszyć rozmiar albo dodaj na jakiś serwer np Imgur i wklej BB code. Możesz to zrobić sam bez kosztów , ale istotne jest jedno: to zębatka ma óseme czy masz za krótki suport? Jeśli ma óseme to możesz zdjąć korbę położyć na jakiś równym klocku i w drugi klocek stukać młotkiem (idealnie prosta nie będzie oczywiście) ale z wyczuciem bo może pęknąć jak jest za mocno krzywa. Mój tata ostatnio prostował ramie korby w ten sam sposób (brat niezdara się wyłożył) połamał osłonę łańcucha i pokrzywił ramie korby ale mocno krzywa nie była. Możesz też zmienić korbę jeśli nie chce Ci się z tym bawić.
BartekMonia Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Napisano 11 Czerwca 2015 Jestem zielony i nie wiem co to ósema a co do zdjęcia wstawie na hostingu http://ifotos.pl/zobacz/DSC0350JP_wswrqph.jpgJest to zauwazalne na najmniejszej zębatce przy zoomie 33%
Ychu Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Ósema to to że jak kręcisz to koło / zębatka porusza się nie prosto tylko tak jak byś pisał "8". No faktycznie mocno dostała , nie jestem pewien czy da się to wyprostować , chyba skończyło by się to uszkodzeniem korby do końca. Chyba jedyną opcją będzie wymiana choć możesz spróbować to naprostować bo i tak nie masz już nic do stracenia chyba że nie używasz pierwszego biegu to możesz odciąć tę zębatkę
BartekMonia Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Napisano 11 Czerwca 2015 Dobra próbowałem to naprostować i gorzej rozwaliłem oddam rower do serwisu dzięki za odpowiedziTemat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.