Skocz do zawartości

[wyprawa] ciekawa trasa pojezierze drawskie?

pmarszal84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam;

moze ktos polecic jakas trase na pojezierzu drawskim? planuje wypad tam na 1-2 dni, mysle o trasie ok 70km na jeden dzien, 130 - dwa dni. Interesowalaby mnie trasa jak najmniej ruchliwa, jak najbardziej dzika i najlepiej zero asfaltu, im wiecej roznic w wysokosciach terenu tym lepiej. Nie straszne mi trudniejsze trasy, nie jestem niedzielnym rowerzystom :-) byleby nie niesc lub prowadzic roweru za dlugo :-)

Bede w tamtych okolicach pierwszy raz i jestem zielony co i jak, bede wdzieczny za wszelka pomoc.

A i nocleg moze ktos polecic gdzies? myslalem o czaplinku lub bornym sulinowie- myslicie ze tondobry pomysl na baze ?

pzdr piotr

Napisano

W tamtym roku zrobilem sobie maly kursik wlasnie do Czaplinka i z Czaplinka na drugi dzien.

http://mojerowerowanie.blogspot.com/2014/08/gryfice-czaplinek-105-km.html

Polecam nocleg nad jeziorkiem w osrodku Kusy Dwor. Ich dane wygooglujesz sobie bez problemu.

Ich lokalizacje mozesz zobaczyc na moim sladzie z wyprawy na Endomondo:

https://www.endomondo.com/workouts/384423995/9725736

Maja tam domki campingowe oraz hotelik. Wieczorem po calym dniu rowerowania mozna usiasc z piwkiem na molo i odpoczac ;)

Terenow do jazdy nie polece, bo jechalem w wiekszosci asfaltami, ale malo ruchliwymi. Jednak tam jest masa miejsca do jazdy - cos sobie znajdziesz :)

Powodzenia.

Napisano

Witam,
dzieki za podpowiedzi.
Poligon i tereny wojskowe, z mapa mam nadzieje ze ominę. Naprawdę tak łatwo przez przypadek wjechać na teren wojskowy?
A może ktoś polecić jak najbardziej "górskie" okolice w tamtych stronach? 

Gdzie bardziej "górsko" i piękniej ? okolice bornego sulinowa czy czaplinka? a moze tu i tu jest super ? 

Czy wie ktoś czy są w okolicach czaplinka lub bornego trasy podchdzące pod singletracki? chodzi mi oto żeby trasa nie była tylko zwykła leśną drogą, fajnie jak choć chwilami jest to wąska ścieżka.

ps. widziałem jakiś filmik na youtube jak koło bornego sulinowa rowerami jechali, były momenty ze przez rzekę musieli nieść rowery :) takie zajawki lubię :) i oby jak najwięcej takich surwajwolowych kawałków :)

pzdr piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...