Lepik Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Witam, mam problem z siodełkiem w rowerze, ponieważ za każdym razem gdy założę nowe spodnie, to siodełko je farbuje. Chodzi o takie dwie pomarańczowe kreski (dodatki) na siodle. Chciałbym się dowiedzieć, czy mogę zmyć jakimś detergentem, lub czymś podobnym te paski, aby nie farbowały ? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
Falken Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Pytanie tylko, jakie to siodełko, bo domyślam się, że nie jest jakiejś renomowanej marki jeśli farbuje, lub po prostu jakieś wadliwe masz.. Może lepiej kupić trochę droższe i lepsze?? Raczej nie ma detergentu który to zmyje do ZERA, zawsze coś pozostanie i na siodełku a po jeździe na spodniach...
Lepik Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Napisano 9 Czerwca 2015 Siodełko jest firmy Merida. Odkryłem, że można ścierać farbę mokrą ściereczką, tylko pod pomarańczową farbą jest podkład z białej i on już tak łatwo nie schodzi, ale przynajmniej nie farbuje
apa_sl Napisano 14 Sierpnia 2015 Napisano 14 Sierpnia 2015 Mam pytanie do ludzi posaidających siodełka Brooks lub Deluxe. Nikt o tym nie uprzedza przed zakupem, ale one chyba farbują? Wymieniłem właśnie siodełko na takie skórzane z uwagi na.. lekkie farbowanie starego syntetycznego (z lat 80 ). Zgodnie z instrukcją, aby skórkę siodełka zakonserwować nasmarowałem ją bezbarwnym tłuszczem do skór licowych. Trochę się zdziwiłem, gdy podczas tego gąbeczka, której zawsze używałem do nanoszenia takiego tłuszczu zabarwiła się na czarno. I punkt na ścianie, o który był oparty rower. Na stronie brooks przeczytałem, że ponoć farbowanie jest możliwe na początku i podczas natłuszczania. Ale z czasem powinno ustąpić - jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? Mam nadzieję, że rzeczywiście to ustępuje. Raz - chcę mieć rower miejski, na który nie muszę się specjalnie przebierać (a nie chodzę w czarnym/jeansach). Dwa - naiwnie zalożyłem, ze zabezpieczy mnie przed farbowaniem zakup markowego siodełka ze skóry naturalnej...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.