mario33 Napisano 8 Czerwca 2015 Napisano 8 Czerwca 2015 Witam, Na rowerach znam się raczej mało, moja wiedza ogranicza się do znajomości elementów roweru oraz ogólnych zasad ich działania. Mój poprzedni rower sprzedałem, mimo, że jakościowo niezły (Giant Rincon Disc 2008), był dla mnie za mały i przez to niewygodny. Sprzedawca mnie na niego namówił i nie chcę, żeby to się powtórzyło… Poczytałem sobie trochę tematów, to trochę mi się rozjaśniło, ale wciąż pozostaje wiele wątpliwości. Wybaczcie pytania laika, każda opinia będzie dla mnie cenna. Jeżeli coś źle zakładam – skrytykujcie… Potrzebuję kupić rower wg. poniższych wymagań: - na teren leśny (tak mieszkam) oraz na drogi asfaltowe i utwardzane – na nizinnym Mazowszu - jeżdżę albo sam albo z córką na foteliku rowerowym dla dziecka - wolę pozycję bardziej komfortową niż bardziej pochyloną - jeżdżę turystycznie, nie ścigam się, raczej niewiele km rocznie - mężczyzna, 170 cm wzrostu, 125 kg wagi (rower ma mi pomóc to zmienić), długość wewnętrzna nogi ok. 77/78 cm Biorąc powyższe pod uwagę, zakładam kupno roweru typu trekking (ew. cross), opartego na ramie 18’’/46 cm. Mój Giant 17’’ był za mały, a przymierzane 19’’ były za wysokie. Już to sprawia problem z wyborem, nie wszyscy producenci robią takie ramy… Rower ma być dla ciężkiego chłopa, więc moim priorytetem są dobrej jakości, wytrzymałe części: - koła: obręcze min. dwukomorowe; jakby się dało szprychy kute ‘dwójki’ to byłoby idealnie - suport nie ‘na kwadrat’ tylko na wielowypust; korby dobrej jakości; - pedały na dobrych łożyskach (maszynowych ?), platformowe - dobry amortyzator widelca przód - amortyzowana sztyca siodła - mostek kierownicy z regulowanym nachyleniem. Umyśliłem sobie, że kupię rower nowy, jakiś model możliwie blisko spełniający powyższe wymagania. Z uwagi na przedstawiony budżet, jestem gotowy na sensowny kompromis – tak, żebym mógł coś poprawić później, wymienić na lepsze jak się zużyje, ale nie tak, żeby wymieniać później pół roweru. Osprzęt nie jest moim głównym celem, wszystko, co powyżej grupy Tourney jest dla mnie OK. (poza obrotowymi manetkami zmiany biegów). Te 18’’ cali ramy bardzo ogranicza… Jeżeli po tak długim wstępie ktoś chciałby jeszcze coś podpowiedzieć – będę zobowiązany… Jeżeli nie konkretny model to jakie elementy mam kupić 'dobre'/docelowe od razu, a co może być gorsze - do upgrade'u później ? PS: Podoba mi się zestawem podzespołów rower Northtec Bergon LX, spełnia chyba wszystkie wymagania, ale budżet trochę nie pozwala… http://nrowery.pl/2015/trekking/bergon-lx
Pablo59 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Obciążenie solidne przewidujesz - popytaj o kalkhoff'a bo słynie z ram dla masywnych jeźdźców (i ewentualnie jak budżet nie pozwoli na nowy - poszukaj w używanych)
mario33 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Napisano 9 Czerwca 2015 Oj, jakoś źle zacząłem ? To może tak: - jaki to koszt wymiany wkładu suportu na np. Octalink i co trzeba wtedy wymienić razem z nim ? Korby i co jeszcze ? Na co trzeba zwracać uwagę ? - czy hamulce tarczowe przy spokojnej jeździe dają jakąś przewagę nad v-brake? Szczególnie dla ciężkiego... Czy w ogóle później można zmienić vbrake'i na tarczowe ? Jaki to koszt ? Jak sprawdzić czy amortyzator pasuje do obu form hamulców ? CDN Wszelkie porady mile widziane...
Pablo59 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Dlaczego zaraz źle? U różnych producentów postanowienia gwarancyjne dotyczą różnej dopuszczalnej masy całkowitej roweru. W zasadzie z krajowych producentów 140 kg jest w Unibike, inni mają mniej. Ponoć kalkhoff daje gwarancje i na 170 kg - stąd też proponowałem tam dopytać ... A z tych "innych beczek" - zmiana kwadrat - octalink wymaga zmiany suportu i korby. Linia łańcucha musi zostać ta sama. Ceny masz w sklepach .... też jest w czym wybierać Przy spokojnej jeździe v-brake'i dadzą radę - choć pewnie klocki i obręcze będą dostawać w kość. Ale jeśli chcesz mieć spokój to w tarczówki lepiej inwestować od razu - bo zmiana późniejsza obejmuje (poza "działką hamulcową" ) zmianę piast i przeplot kół ... Mocowania hamulców do amora są dość charakterystyczne A może w ogóle powinieneś zacząć od kompletu solidnych kół na zamówienie i wymienić je przede wszystkim . Pewnie zrobiłby ci to sklep i miałbyś z głowy problem kół oryginalnych ... ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.