Skocz do zawartości

[1400-1800zł ] Rower Trekkingowy dla dużej osoby 190cm / 110 kg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Na wstępie zacznę że planuję przesiadkę z górala na wygodny trekking. Jestem duża osobą a codziennie pokonuję do pracy łącznie 15 km, plus  jakies małe wyjazdy w weekend. 

Szukam roweru z górną granicą ceny 1800 zł. Trasa po której jezdze to głównie asfalt i trochę dziurawych chodników + plus weekendowo trasy rowerowe bez wiekszych wybojów, stąd pomyślałem o trekkingowym.

Po wizycie w sklepie doradzono mi rower Kross Trans Pacific 2015.  Czy to dobry wybór ? 

Jeśli jest coś równie dobrego i godnego polecenia, prosiłbym o informację, ponieważ w kwestii rowerów jestem niestety mało zorientowany.

Pozdrawiam,

z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Jeśli oprócz tego jesteś też ciężki np jak ja 100kg, to nie bierz krossa. Zastrzegają dopuszczalną masę całkowitą do 100kg.

Ja wziąłem Kands elite pro gts. Mocna rama i mocne obręcze i dobrze wyposażony.

Napisano

Dzięki za odpowiedź.

Tak jak w temacie, waze 110 kg i mam 190cm wzrostu wiec rower musi byc wytrzymały 

Co do Kandsa, czy jest jakas strona na której mogę sprawdzić dystrybutorów ? Jestem ze szczecina i  nie mogę znaleźć sklepu z tymi rowerami.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...