Forest1992 Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 Witam. Przymierzam się do kupna roweru miejskiego dla siebie. Jestem dosyć wysokim facetem mam 188 wzrostu, 83 kg wagi i martwią mnie dosyć małe rozmiary ram rowerów miejskich polskich producentów. Czy rozmiar w przypadku roweru miejskiego ma aż takie znaczenie? Wczoraj pokonałem ok 35 km na Cossacku Economic City (rama 17) po bardzo mieście, lasach i okolicznych wioskach. Jeździło się niezwykle komfortowo, nie odczułem, że rower może być zbyt mały. Mam upatrzonego Cossacka Avangarde http://rower-sport.pl/pl/p/COSSACK-AVANGARDE-287-2015-gratis-/2563 Martwi mnie tylko to że do mojego wzrostu zaleca się zdecydowanie większe ramy niż 17, co o tym myślicie? Chciałbym żeby rower miał ramę typu damka, przynajmniej 7 przerzutek w piaście, był trwały i miał komfortowy tron. Wiem, że to wiele jak na tę cenę, delikatne odstępstwa także rozważę. Czekam na wasze propozycję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.