Counter Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 Witam, od blisko dwóch tygodni mam duży mętlik w głowie związany z wyborem nowego roweru. Zastanawiam się pomiędzy szosą a crossem, a czasem i fitnessem. Mętlik wynika z faktu, że obecnie również jeżdżę na szosie, co prawda jakiejś taniej i starej (firma qentis nawet w googlach nie występuje) na osprzęcie shimano sis i co prawda nie daje mi on mi "wzorowych" odczuć szosowych, jednakże lubię tą pewną przewagę prędkości nad innymi rowerzystami z racji wąskich opon i dużego koła (w porównaniu do mtb). Rower się niestety sypie i wymaga remontu. Problem jest taki, że rower będzie służył w dużej mierze (oczywiście poza jakimiś dłuższymi asfaltowanymi trasami dla siebie) po mieście (ścieżki rowerowe, chodnik) oraz np. na wypady z kumplami nad jezioro (fragmenty leśne, drogi rowerowe, blians terenu takiego wyjazdu: 50% asfalt, 25% drogi rowerowe, 25% szutrowe ścieżki w lesie). Na obecnym rowerze dawałem radę jeździć takimi drogami, ale wydaje mi się, że jest on trochę twardszy od prawdziwej szosy, no i oponki mam wrażenie że są tutaj ciut szersze niż standardowe 23. Są to oczywiście wyjazdy okazjonalne, dlatego głównie kierunkuje się wg. własnych potrzeb w postaci szybkiego przemieszczania się po asfalcie i czerpania z tego frajdy. Pytanie tylko czy taki Triban 500 da sobie radę w takim rekreacyjnym zastosowaniu, które będzie okazjonalne. W przypadku crossa doceniam to, że i po asfalcie jak i po ścieżkach leśnych mogę liczyć na komfortowy przejazd bez obaw co do nierównej nawierzchni. (nie licząc piachu bo wtedy i tu i tu mogą być problemy). Co do crossa to myślę nad Kandsem Maestro. Mam 187cm wzrostu i 87kg wagi.
emcinek Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 a przełaj? szybszy niż cross, a i w teren wjedzie
Counter Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Napisano 8 Czerwca 2015 Widzę, że i dla Was to pytanie stanowi wyzwanie. To zapytam inaczej, czy na crossie mogę liczyć chociaż na porównywalne prędkości co na tym qentisie? Wiadomo, w Kandsie miałbym sporo lepszy osprzęt niż w mojej obecnej szosie, która nawet nie ma osprzętu szosowego. Tak czy siak kusi jednak przyrost średnich i radochy na Tribanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.