Bogdan0s Napisano 6 Czerwca 2015 Napisano 6 Czerwca 2015 Cześć, Chcialbym zaczerpnąć waszej opini na temat tego jaki rower wybrac. Wybralem ten dzial poniewaz niezaleznie od mojego problemu opisanego ponizej i tak zamierzam kupic rower. Po krótce: aktualnie mam starego crossa z opona 29x1,75, robie okolo 80km tygodniowo (aktualnie nie wiecej niz 35km jednorazowo), jezdze przede wszystkim po drogach, sciezkach rowerowych i sporadycznie po lasach. Waze 100kg. Moj problem polega na bardzo czestym lapaniu gumy. Gdyby nie ten fakt to juz kupowalbym lazaro integral v3 ale mam obawy co do swojej wagi, z ktora powiazuje ciagle gumy. Dopoki jade po rownym to jest ok I teraz.. Bardzo pasuje mi charakterystyka crossa ale majac na uwadze swoje obawy prosze o informacje czy kola w integralu powinny radzic sobie z moja waga czy na kazdej dziurawej sciezce bede mial podobne problemy (bo domyslam sie ze to moze byc tez wina starych opon w aktualnym rowerze)? A moze mtb ale z oponami nadajacymi sie na szose? A moze jednak ten lazaro ale z jakimis bardziej 'pancernymi' kolami? A moze w ogole standardowe kola w lazaro nie powinny byc problemem i wina jest w pelni po stronie starych kol w obecnym rowerze? Przepraszam za brak polskich znakow (pisane z telefonu) i dziekuje za wyrozumialosc
grande1970 Napisano 6 Czerwca 2015 Napisano 6 Czerwca 2015 kup porządne opony i napompuj tak jak powinny być napompowane (prawie kamień), ja waże wiecej i gum nie łapie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.