Momokopter Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 Witam. Zastanawiam się na kupnem nowego roweru. Chciałbym na ten cel przeznaczyć do 3700zł i jest to ostateczna granica Zastanawiam sie nad http://www.bikeatelier.pl/rowery/rowery-gorskie-29/rower-trek-x-caliber-9-2014-bialy . Mam 176 cm wzrostuI 85kg wagi. Obecnie jeżdzę na Krossie level A2, więc 26 calowych kołach. Głównym kryterium jest zakup roweru dobrego producenta GT lub Trek, bo zalęzy mi na dożywotniej gwarancji na ramę
lud0jad Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 Całkiem spoko ten trek, ale myślę, że w tej cenie warto jest przymierzyć się do roweru i sprawdzić jak leży Ci rozmiar i geometria 29er'a. IMHO przy takiej kwocie uderzałbym w Canyon'a i jego serię Yelowstone, mimo, że te 12,1kg jest zaniżone i trzeba trochę dorzucić za wysyłkę. Gwarancja na ramę wynosi 6 lat.
Momokopter Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Napisano 5 Czerwca 2015 Jeśli chodzi o Treka to chciałem podejść do sklepu i przymierzyć wersję na rok 2015, bo tamten egzemplarz jest tylko we Wrocławiu. Canyon wydaje sie ciekawy, podobna konfiguracja, troszke gorsze hamulce i chyba amor. Problem jest taki, że nie miałbym gdzie go sprawdzić jak leży itd
lud0jad Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 No model 2015 jest podobny. Co prawda nie przepadam za tym jak się miesza grupy/marki napędu (sram + shimano) oraz nadal piasty to budżetowe formula, ale tak jak mówiłem. O ile przy 1300zł można jasno powiedzieć co lepsze to przy 3700 liczą się indywidualne preferencje
Momokopter Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Napisano 5 Czerwca 2015 Też tak uważam dlatego do 2015 bym zrobił tylko przymiarkę, a ostatecznie zakupiłbym 2014 Oprócz malowania wersja z tamtego roku wydaję mi sie lepsza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.