Optajmus Napisano 4 Czerwca 2015 Napisano 4 Czerwca 2015 A więc.. jeżdżąc na rowerze u kolegi spodobały mi się noski. Okazały się wygodne. problem w tym, że posiadam platformy.. przez co nosek automatycznie jest niżej niż pedal. Co powoduje nieopisany dyskomfort perfekcjonisty. pytanie.. Czy jest jakiś sposób aby to działało... Albo może można przełożyć lewy pedal na prawa óskę i prawy pedal na lewą ośkę. Czy to ma sens ? Tak gwoli jasności
beskid Napisano 4 Czerwca 2015 Napisano 4 Czerwca 2015 Zjawisko jest jak najbardziej normalne (wynika z praw fizyki) i nic poza nauczeniem się obsługi nie zrobisz. Bo chyba rozchodzi się o "wpinanie" stopy. Też baardzo dawno temu miałem podobny dylemat. Co do zamiany miejscami to nie da rady bo każdy pedał ma "swój" gwint. Jeden ma prawy a drugi lewy gwint. Rozwiązaniem jest niestety nie tanie SPD.
iza121 Napisano 4 Czerwca 2015 Napisano 4 Czerwca 2015 nie możesz przełożyć pedałów w ten sposób bo będą się odkręcały, co do nosków to nie wiem
Optajmus Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Napisano 4 Czerwca 2015 Chodzi mi o sam pedal. Cały mechanizm i łożyska zostawić. Jest to możliwe ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.