Rorschach Napisano 4 Czerwca 2015 Napisano 4 Czerwca 2015 Hej. Przyszła ładna pogoda a wraz z nią ochota na jazdę rowerem. Do tej pory służył mi rower MTB marki mongoose, stary 15 letni, z za dużą ramą, więc wygoda jazdy jest dosć kiepska. Moje wymiary to: Wzrost: 165cm Waga: 90kg Jeżdżę w 95% po asfalcie, jednakże są to drogi wiejskie więc zdarzają się czasem dziury. Mój wybór padł więc na rower crossowy, jako że dobrze nada się do jazdy po takiej nawierzchni. Jeżdzę głównie trasy 20-30km obfitujące w górki, natomiast zwykle przywyczajony byłem do jazdy na przerzutce 3x4-3x7 niezależnie od terenu-nie lubię wolnej jazdy i preferuje dawać sobie w kość , kaseta w obecnym rowerze ma przednie koło 25cm, więc potrzebowałbym czegoś większego.Chciałbym też aby rower miał regulację mostka, ponieważ zależy mi na idealnym dopasowaniu się do roweru i na tym aby nie narzekać na szyję po przejażdżce.Na całej reszcie się nie znam kompletnie nie wiem więc czy hamulec tarczowy czy zwykły obręczowy, czy amortyzator pod tyłek czy bez. Nie wiem w ogóle czy potrzebny mi amortyzator przedni, bo jak do tej pory dawałem radę. Zależy mi na tym aby rower był wytrzymały, aby łańcuch się nie wyrabiał szybko jak i tylnia tarcza kół zębatych, aby obręcze były wytrzymałe. Co do kół to też nie wiem, zawsze jeździłęm na 26", ale słyszałem wiele dobrego o 28" i wzwyż.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.