bazarel Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Witam, podobnie jak wielu z Was ginę w gąszczu informacji na temat poszczególnych modeli i ich wyposażeniu w trakcie poszukiwań roweru dla siebie. Otóż, poszukuję roweru głównie na asfalt więc padło na cross'a. Obecnie posiadam 20 letniego Gianta GRS 300 i co mi się w nim najbardziej podoba - to, że się nigdy nie psuje tylko ... zużywa. Chciałbym, aby nowy rower był podobny a więc też prosty. Pomimo wielu zalet hamulców tarczowych chciałbym żebyście mi pomogli w wyborze roweru z hamulcami v-brake. Modele jakie znalazłem w tym zakresie cenowym to: 1. Unibike Viper GTS 2015 2. KELLYS Phanatic 10 VAMP 2015 Waga: 92 kg Wzrost: 186 cm Nie znalazłem podobnego tematu więc zachęcam do włączenia się w dyskusję.
kniaz Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Jeden z nielicznych rowerów, który oferuje dowolną konfigurację, a więc i hamulce V-brake : http://allegro.pl/niepowtarzalny-muesing-xt-lx-slx-cross-trekking-i5407130487.html Jeżdżę na takim właśnie z hamulcami V-brake i ważę ciutkę więcej od ciebie i jestem w pełni usatysfakcjonowany. Jak będziesz chciał więcej informacji, to pisz na priv, bo zaraz mnie tu zakrzyczą "tarczowcy".
bazarel Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Napisano 5 Czerwca 2015 Dzięki kniaz za odpowiedź ale ten rower jest dla mnie po prostu za drogi. Po negocjacjach przytoczone wyżej rowery mogę kupić za: KELLYS - 2000,0 zł VIPER GTS ~2100,0 zł Przeglądając różne wątki na różnych forach często można natrafić na rozmowy, w których przykładowo: "tarczowcy" będą spierali się z "V-brake'owcami" itp. Wiadomo, każdy zazwyczaj chwali to co ma, ponieważ sam kiedyś godzinami się nad tym zastanawiał... Ja na 95% jestem zdecydowany na V dlatego dzisiaj jadę się przymierzyć do Vipera GTS. Kilka dni temu przymierzałem się do przytoczonego wyżej KELLYSA w rozmiarze 23" i pomimo zapewnień sprzedawcy co do rozmiaru dla mnie czułem się niekomfortowo - po prostu wydawał mi się za duży. Myślę, że rozmiar dla mnie to 21" a niestety na sklepie jest Viper 19" i bądź tu człowieku mądry..
bazarel Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Napisano 26 Czerwca 2015 Temat rozwiązany. Piękny, czarny Musing już w domu.Po przejechaniu ok. 100 km tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że dobre V-brake'i w zupełności wystarczą, o prostocie eksploatacji nie wspominając..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.