pietr3k Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 Hej! zakupiłem ostatnio wymieniony w tytule licznik i zastanawia mnie w nim jedna opcja, mianowicie trip section counter. Nigdzie nie mogę znaleźć pełnego wytłumaczenia tej opcji - czy jedyną różnicą od zwykłego pomiaru przejechanej trasy, jest możliwość ręcznego pauzowania/startowania pomiaru - czy może trip section counter służy do czegoś jeszcze?
sephiroot Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 Instrukcja obsługi się kłania Trip Counter to licznik włączany i wyłaczany ręcznie. Ustwiasz licznik na pozycji Trip Section i naciskasz lewy-dolny przycisk - powinna się pojawić ikonka TS. Tego się używa np. na dłuższe wypady gdzie chcesz mieć osobne informacje. To jest zwyczajnie licznik wycieczki By go zresetować najpierw musisz go wyłączyć - tak samo jak włączyłeś. Dla mnie to podstawowy licznik. Mam długośc i czas każdej wycieczki.
pietr3k Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Napisano 2 Czerwca 2015 czytalem, czytalem - ale myslalem, ze moze oprocz wspomnianej funkcji ma to jeszcze jakies zastosowanie. Dzieki wielkie za jasna odpowiedz sephiroot
carrion Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 pietr3k, wejdę z buciorami w Twój temat, sorry;) Panowie, mam szybkie pytanko: Czy ten zestaw http://rowertour.com/sigma-sport-00425-kabel-kadencji-do-licznikow-bc-1609-bc-16-12.html będzie pasował do przewodowego licznika Sigma 16.12, który osadzony jest na takiej podstawce, tzn. czy końcówki przewodu kadencji wpina się w te miejsca (zaznaczone na czerwono), czy może potrzebna jest zupełnie inna podstawka?
Beder Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Będzie pasował, sam nabyłem taki zestaw za 108 złociszy z przesyłką.
carrion Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Dzięki koledzy. Licznik już mam od jakiegoś czasu, ale z racji tego, że większą wagę muszę przykładać do kolana, postanowiłem dokupić czujnik kadencji właśnie, by jakoś kontrolować machanie pedałami. A sprawę kompatybilności wyjaśniliście, więc jeszcze raz dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.