Jacek_Bielicki Napisano 29 Maja 2015 Napisano 29 Maja 2015 Witam. Zakupilem nowiutkie pedały Shimano PD-M540. Zamontowalem je do roweru i zaobserwowałem, że obracaja się z pewnym oporem, nie tak leciutko jak stare platformy... Kiedy uderzylem ręką w stary pedał platformowy to zrobil kilkanaście obrotów, a jak uderze w nowy PD-M540 to nie jestem pewien czy z jeden obrót zrobi... Czy tak powinno być, czy jakis feler ma moj komplet? Kupiłem fabrycznie nowy zestaw z gwarancją.
Mod Team michuuu Napisano 29 Maja 2015 Mod Team Napisano 29 Maja 2015 Nasmarowane łożyska, gęsty smar.
chudeusz09 Napisano 29 Maja 2015 Napisano 29 Maja 2015 Podobnie miałem z pda530. Pojeździłem trochę i zaczęły się kręcić lekko.
robertocarlos Napisano 29 Maja 2015 Napisano 29 Maja 2015 To normalne na poczatku ,mam dwa zestawy i oba tak mialy potem troszke lepiej ,kilka obrotow zrobia ale nie mysl ze sie beda krecic jak wiatrak na wietrze..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.