Skocz do zawartości

[800zł] rower damski i męski na "niedzielne wypady"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

potrzebuję porady w sprawie zakupów dwóch rowerów do 800zł każdy.

Ona: 80kg/175cm

On: 99kg/176cm

(tak, wiem, jesteśmy szczupli inaczej, stąd pomysł roweru :P )

Rowery na niedzielne wypady za miasto max 10km, do zabrania nad morze, ogólnie dla początkujących żeby trochę się rozruszać i pozbyć masy :)

Interesuje mnie głównie decathlon, jest szansa żeby coś przyzwoitego tam wybrać? Wiem, że budżet śmiesznie niski, ale nie przelewa się

Z góry dziękuję!

Napisano

Decyzja cross czy trekking (pozycja pochylona czy bardziej wyprostowana)  ?

Około 950-1000 byłoby łatwiej polecić coś z kasetą  - inaczej pozostaną z wolnobiegiem, co przy masach jeźdźców nie jest najszczęśliwszą opcją .... :)

Napisano

Chyba bardziej wyprostowana :) no masa jest, nie powiem...

Mam jeszcze opcję udania się do Pana, który składa rowery na osiedlu od 20 lat (z nowych i używanych elementów), może to jest pomysł? Tylko dalej nie wiem o co go prosić, co jest dla nas wskazane

Z góry dziękuję za pomoc

Edit: do 1000zł też możesz pokazać, może wyczaruję te pieniądze :)

Może:  http://www.decathlon.pl/rower-trekingowy-original-500-id_8313158.html   ? Tu jest ta kaseta?

Pozdrawiam

Napisano
Napisano

Dziękuję, że mi pomogłeś, ja kompletnie się nie znam i kupiłabym rower "oczami" :) Już wiem mniej więcej czego szukać, możliwe że dozbieram na te z linków

A ten z decathlonu, który wkleiłam wyżej - mógłbyś się wypowiedzieć o nim?

Napisano

Dałabym Ci lajka za odpowiedź jakby się dało  :thanks:  hehe

A pomijając aspekty wizualne? Kusi mnie to, że do decathlonu mam 3 minuty drogi i mogę być bardzo upierdliwa w razie awari. I czy da się go po czasie modernizować?

Napisano

W razie czego można go naprawiać - ewentualna modernizacja wiązałaby się z większymi przeróbkami ....

3x7  to już przeszłość, jeszcze trochę i trzeba będzie zapominać o 3x8 .... Producenci już wiedzą jak zarabiać  na klientach :)

A opcja składania wg receptury niezmiernie rzadko kiedy bywa tańsza od gotowca ... I wyłącznie przy dużej zawartości elementów używanych ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...