mis3k Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 Witam! Chciałbym zakupić rower, który będzie mi służył głównie do dojazdów do pracy, ale czasem też do dłuższej przejażdżki. Przewiduję przebiegi w granicach 80-150 km/tydzień. Ważę 95 kg, mam 188cm wzrostu. W jednym ze sklepów polecono mi Giant Escape 2 (cena katalogowa 1800 zł). W innym zaś jakis rowerek z Unibike, w cenie 1420 zł z lepszym osprzętem. A co polecilibyście Wy? Wolałbym się zmieścić z zakupem w 1500 zł, jednak jeśli polecicie że warto dołożyć i mieć markowy rowerek w stylu Giant, to jestem skłonny rozszerzyć obszar poszukiwań do 2000 zł. Dzięki za pomoc i pozdrawiam!
szamanae Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 Jeżeli nie będą to zbyt ciężkie ścieżki leśne i chcesz wydać mniej to myślę, że Lazarus integral v3, albo Kands maestro 2015 powinien Cię zadowolić
mis3k Napisano 20 Maja 2015 Autor Napisano 20 Maja 2015 Dzięki za odpowiedź! Poczytałem opinie i Kands Maestro wydaje się świetnym wyborem, jednak zauważyłem, że jedyna różnica między nim a Integralem to rama. I oczywiście cena. Czy jest jakiś powód dla którego warto dopłacić 100 zł do Kandsa? Dzięki wielkie!
keray Napisano 21 Maja 2015 Napisano 21 Maja 2015 Witam! Chciałbym zakupić rower, który będzie mi służył głównie do dojazdów do pracy, ale czasem też do dłuższej przejażdżki. Przewiduję przebiegi w granicach 80-150 km/tydzień. Ważę 95 kg, mam 188cm wzrostu. W jednym ze sklepów polecono mi Giant Escape 2 (cena katalogowa 1800 zł). W innym zaś jakis rowerek z Unibike, w cenie 1420 zł z lepszym osprzętem. A co polecilibyście Wy? Wolałbym się zmieścić z zakupem w 1500 zł, jednak jeśli polecicie że warto dołożyć i mieć markowy rowerek w stylu Giant, to jestem skłonny rozszerzyć obszar poszukiwań do 2000 zł. Dzięki za pomoc i pozdrawiam! Witam , Ja będe namawiał Cię na Giant Escape 2, sam go posiadam od miesiaca, zapłaciłem w sklepie 1485 bez żadnego targowania plus gratisy. Próbowałem w sklepie te najnowsze Kandsy i nie mają startu do Gianta. Pod względem pozycji na rowerze jak i sterownosci te Kandsy sa niewygodne, dużo lepszą pozycje maja Unibaiki i fajnie sie na nich jeżdzi ale cena i waga amora jest na minus, Giant wygrywa. Do tej pory jeżdziłem na góralu Limber vx7 na Aliwio i kolarce Author A3300 na sorze, ale komuś się spodobały i znikneły z piwnicy, ktoś powie że w Giancie jest z tyłu ALTUS , ale według mnie lepiej zmienia biegi a może tak samo jak aliwio w góralu.Odpada tez waga amora,który jest niskiej klasy i mało przydatny na niewielkich nierównościach. W sklepach co dokonywałem wyboru miałem kupić Kandsa tak chwalonego na forum , a okazal się najsłabszy po przetestowaniu innych marek, czyli zasada taka żeby nie patrzeć tylko na napęd,bo go zawsze można wymienić, tylko na pozycję i wygodę na rowerze.
mis3k Napisano 22 Maja 2015 Autor Napisano 22 Maja 2015 @keray: No to mi zabiłeś klina... Będę musiał w takim razie znaleźć obydwa te rowerki w jakiś sklepach i się spróbować przejechać. Masz rację, że pozycja jest mega ważna... Dzięki za poradę!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.