Hydralny Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 Witam serdecznie! Jestem nowy na forum, dlatego się przedstawię, Kuba, lat 21, mieszkam na Warmii Mazurach w miejscowości Pisz. Chciałbym na początku napisać iż jestem absolutnym amatorem jeśli chodzi o rowery. Mam jeden jeszcze komunijny, wysłużony rower, dlatego przymierzam sie do kupna czegoś nowego. Może na początek moje wymiary: 190 wzrostu, 90kg wagi. Szukam UŻYWANEGO roweru MTB do kilku-kilkunasto kilometrowych "spacerów" po asfalcie i leśnych dróżkach. Nie wymagam niczego specjalnego, bo pieniedzy za wiele na to nie mam. Chciałbym mój przyszły rower był w miare dobrej marki, dlatego wszystkie "biedronkowe" i tanie nowe rowery odpadają. Zależy mi na w miare wygodnej, lekkiej i przyjemnej jeździe. Bardzo bym prosił o podanie kilku modeli rowerów, które jestem w stanie kupić do 1000zł (oczywiście używane). Mam jeszcze jedną wątpliwośc, a mianowicie opony. Nie bardzo wiem na jakie się zdecydować, bo tak jak pisałem chciałbym poruszać się rowerem po asfalcie jak i po polnych drogach (z przewagą asfaltu).
alagor96 Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 Bierz crossa albo trekkinga, mtb słabo się nada. Mogę polecić Kands Maestro, powinno udać się go kupić w tej cenie.
Hydralny Napisano 17 Maja 2015 Autor Napisano 17 Maja 2015 Szczerze mówiac nie widzę różnicy miedzy MTB a crossowymi więc moze być
Pablo59 Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 To popatrz (na przykład) na ilość zębów w tarczach z przodu czy szerokość opon ...
modrzew Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 Szczerze mówiac nie widzę różnicy miedzy MTB a crossowymi więc moze być To w takim razie skąd w ogóle pomysł na kupno roweru MTB? Abstrahując od tego że tak naprawdę MTB za 1000zł to tylko iluzja roweru MTB, to czy na Warmii wyrosły góry? O jakimś ambitniejszym terenie też ani słowa, choć na pewno da się tam "ostrzej" pojeździć, więc tak z ciekawości skąd się to bierze?
Hydralny Napisano 17 Maja 2015 Autor Napisano 17 Maja 2015 Pisałem, że jestem totalnym amatorem A MTB wygląda jak typowy rower Nie zamierzam ostrzej jeździć, chodzi mi o spacerową jazdę
Pablo59 Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 No to proponuję przegląd tematów "cross do 1000 zł" i w efekcie w tej kwocie standard: spartacus 3.0 lub kands cross 1100 - o ile nie masz ochoty na przekopywanie forum Rama pewnie 21" Albo pozostaje szperanie w używkach ...
Hydralny Napisano 17 Maja 2015 Autor Napisano 17 Maja 2015 Dziękuje, prosilbym w takim razie moderatora o zmianę nazwy tematu z "MTB" na "Cross". Co do roweru to tak jak pisałem interesuje mnie wyłącznie używka, bo nic firmowego nowego w tej cenie nie kupię.
_dev_ Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 Warto lepiej dopłacić do alivio: http://allegro.pl/remiro-viper-cross-line-full-alivio-men-nex-2015-i5347704276.html?source=mlt#
_dev_ Napisano 19 Maja 2015 Napisano 19 Maja 2015 Ten co podałem ma lepszy osprzęt (alivio) a lazaro v2 ma acere.
Hydralny Napisano 19 Maja 2015 Autor Napisano 19 Maja 2015 Na ten warto zwrócić uwagę? http://allegro.pl/batavus-impact-na-deore-i-deore-lx-nowe-czesci-i5368518840.html
alagor96 Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 Fajne części, ale już chyba dość stary rower, poza tym właściciel nie za bardzo zna się na serwisowaniu, więc różnie może być.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.