basichek Napisano 16 Maja 2015 Napisano 16 Maja 2015 Potrzebuję roweru, bo stary 16 letni już zaniemógł Wzrost: 172 waga 65 kg. Zastanawiam się nad wielkoscią ramy, 17 czy 19" - wydaje mi się że 19 ale pewności nie mam. I tak sie zastanawiam nad modelem Kross Lea R2 i Romet Jolene 26 3.0. Oba są w miarę lekkie, co dla mnie ważne. Za Krossem przemawiają kołą 27,5 - ponoć wygodniejsze w jeździe. Chociaż nie znalazłam opinii szczęśliwych nabywców w internecie, więc nie wiem jak z użytkowaniem roweru. Za Jolene przemawia ciut niższa cena. Nie bardzo znam się na parametrach, więc liczę na pomoc Was, ekspertów! Z góry dziekuję za zaangażowanie.
ILC Napisano 16 Maja 2015 Napisano 16 Maja 2015 Witaj, Te dwa podane przez ciebie modele absolutnie nie zasługują na to, by zapłacić za nie bagatela 1500zł - osprzęt słaby, wolnobieg zamiast kasety, który jest dużo mniej trwały, manetki, przerzutki z najniższych grup, nie polecam. I teraz tak, podaj nam gdzie dokładnie jeździsz, "poza miastem" to znaczy jakiś las, korzenie, wyboje, kamienie itp ? Czy raczej Twój styl jazdy to miasto+leśne/polne ścieżki bez szaleństw ? Bo jeśli to drugie to najlepszym wyborem nie będzie rower górski, a crossowy i tutaj pierwszą najlepszą propozycją za około 1500zł jest zdecydowanie : http://allegro.pl/2015-queen-of-the-road-lazaro-integral-alivio-i5341896573.html. Jak za cenę ~1400zł dostajesz osprzęt na naprawdę dobrym poziomie, który pozwoli bez przeszkód pokonywać dłuższe trasy i na pewno nie rozpadnie się po kilku wycieczkach. Opinii natemat Lazaro na forum jest mnóstwo, także szukajka w ruch i możesz poczytać.
basichek Napisano 16 Maja 2015 Autor Napisano 16 Maja 2015 Tak, mój styl to raczej amatorka niż profesjonalizm, więc bez szaleństw ;-) Zaraz zobaczę zaproponowany model, dzięuję, i proszę ewentualnie o rozszerzenie katalogu do wyboru, skoro te dwa upatrzone przeze mnie do najlepszych nie należą..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.