Skocz do zawartości

[1200-1600] miasto i poza miastem, pytanie: Kross Lea R2 czy Romet Jolene 26 3.0?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję roweru, bo stary 16 letni już zaniemógł :)

Wzrost: 172 waga 65 kg.

Zastanawiam się nad wielkoscią ramy, 17 czy 19" - wydaje mi się że 19 ale pewności nie mam.

I tak sie zastanawiam nad modelem Kross Lea R2 i Romet Jolene 26 3.0.

Oba są w miarę lekkie, co dla mnie ważne.

Za Krossem przemawiają kołą 27,5 - ponoć wygodniejsze w jeździe. Chociaż nie znalazłam opinii szczęśliwych nabywców w internecie, więc nie wiem jak z użytkowaniem roweru.

Za Jolene przemawia ciut niższa cena.

Nie bardzo znam się na parametrach, więc liczę na pomoc Was, ekspertów!

Z góry dziekuję za zaangażowanie. :thumbsup:

Napisano

Witaj,

Te dwa podane przez ciebie modele absolutnie nie zasługują na to, by zapłacić za nie bagatela 1500zł - osprzęt słaby, wolnobieg zamiast kasety, który jest dużo mniej trwały, manetki, przerzutki z najniższych grup, nie polecam.

I teraz tak, podaj nam gdzie dokładnie jeździsz, "poza miastem" to znaczy jakiś las, korzenie, wyboje, kamienie itp ? Czy raczej Twój styl jazdy to miasto+leśne/polne ścieżki bez szaleństw ? Bo jeśli to drugie to najlepszym wyborem nie będzie rower górski, a crossowy i tutaj pierwszą najlepszą propozycją za około 1500zł jest zdecydowanie : http://allegro.pl/2015-queen-of-the-road-lazaro-integral-alivio-i5341896573.html. Jak za cenę ~1400zł dostajesz osprzęt na naprawdę dobrym poziomie, który pozwoli bez przeszkód pokonywać dłuższe trasy i na pewno nie rozpadnie się po kilku wycieczkach. Opinii natemat Lazaro na forum jest mnóstwo, także szukajka w ruch i możesz poczytać.

Napisano

Tak, mój styl to raczej amatorka niż profesjonalizm, więc bez szaleństw ;-)

Zaraz zobaczę zaproponowany model, dzięuję, i proszę ewentualnie o rozszerzenie katalogu do wyboru, skoro te dwa upatrzone przeze mnie do najlepszych nie należą..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...