Skocz do zawartości

[kaseta] Kupno dodatkowych zębatek do kasety shimano

mk34245

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

mam kasetę shimano hg50 w następującej konfiguracji: 11-12-14-16-18-21-24-28-32, generalnie zawsze takiej numeracji używałem, zastanawiałem się czy nie można by do tej kasety dokupić zębatki 13z i zrobić 12-13-14-16-18-21-24-28-32. Prawda taka, że tej 11 to w zasadzie nie używam, bo że środkowej to do niej nie dojdę bo za duży skos, a z dużej to prędkość ok 50km/h, ja takiego kopyta nie mam, za to zawsze 14z zużywam najszybciej, podczas gdy inne zębatki są w dobrym stanie, ale co z tego jak kaseta i łańcuch i tak do wymiany ze względu na tą 14z. Kaseta shimano jest nierozbieralna, więc 14z nie dokupię, ale bym ją wspomógł 13z.

pozdr

Jeszcze tak dla wyjaśnienia, wiem, ze można kupić taką zębatkę 13z, ale zapięcie od mojej kasety ma mniejszą średnice niż 12, więc po prostu wpadnie do tej zębatki zamiast docisnąć, ponadto 12 ma nacięcia do zmiany zębatki, a ostatnia 11z takowych nie ma, do tego jest szersza nieco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...