ma4r11 Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Witam. Mam 170 cm i 67 kg , 77 noga. Dla tych, którym nie chce się czytać : czy osoba o takim wzroście może w ogóle używać męskiego crossa ? Tak szukam sobie powoli roweru i zainteresowały mnie głównie dwie propozycje. Lazaro integral v3 oraz Kands 1300 z VB ponieważ raczej tarczówek nie wykorzystam. I tutaj pojawia się dylemat ponieważ jeżdźę praktycznie w sposób, w którym pakuje się w jakieś nowe trasy i ścieżki i nie mam zielonego pojęcia co tam będzie i często są tam... Głównie to jednak asfalt z drugiej strony, różnej jakości, kostka brukowa i utwardzone różne drogi z drobnymi kamieniami lub nie utwardzone błotniste. Wydaje mi się, że lepiej wziąć kandsa 1300 bo jednak po drogach można nim jeździć a w razie czego w las też zjechać większa uniwersalność po prostu. Z drugiej strony chciałbym zwiększyć swój zasięg w czym by mi pomogło koło 28 i wygodniejsza pozycja na rowerze, może plecy by mnie nie bolały, obecnie najbardziej mi przeszkadza w tym ból szyi i pleców już po 50 km nie idzie jechać na moim góralu. I tutaj kolejny argument za kandsem 1300 ponieważ lazaro jest wyższy ma wysokość ramy od ziemi 76 cm przy ramie 17" więc już nie mógłbym go używać. Natomiast kands ma 73 więc niby zapas by był odpowiedni. Jak to wygląda w praktyce ? Czy osoby niższe mogą używać crossów ?
kosa474 Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 dołączam się do pytania ja osobiście miałem podobny problem ostatecznie kupiłem LAZARO v3 ale teraz mój brat męczy się z tym samym i chyba kupimy kandsa 1300 xP
ma4r11 Napisano 19 Maja 2015 Autor Napisano 19 Maja 2015 No tak tylko nie powiedziałeś jaki sam masz wzrost bo inaczej nie ma to powiązania z moją sytuacją I jak kupiliście tego kandsa ?
Granite Napisano 19 Maja 2015 Napisano 19 Maja 2015 http://allegro.pl/rower-amulet-route-500-17-43cm-kurier-i5192187001.html Fajny cross. 17 cali moze być jednak ciut przy duże. Ja mam ten sam model ale 19 cali na 180 cm i jest idealnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.