mk34245 Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Cześć, mam przerzutkę tylną deore, pracowała dotychczas na kasecie 8 rzędowej, ma przejechane 5-8tyś km. Chciałem zmienić teraz kasetę na 9tkę i się zastanawiam, czy ta przerzutka będzie śmigać na takiej kasecie, czy np sprężyna w przerzutne nie zapamiętała sobie skoku do kasety 8-rzędowej??? Średnio mi się uśmiecha kupować nową przerzutkę teraz, a z kaset na 8mkę jest tylko alivio których przełożenia mi średnio pasują lub pg850. Przerzutka wydaje się być ok, przynajmniej wizualnie, co do płynności zmiany to ciężko powiedzieć, przerzutki się zmieniają z lekkim opóźnieniem, ale kaseta jest w stanie dramatycznym, już zęby lecą, więc to pewnie dlatego. edit1, bo zapomniałem, ta przerzutka nominalnie obsługuje 9tkę, przynajmniej tak w sklepie powiedzieli
rodszyld69 Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Chciałem zmienić teraz kasetę na 9tkę i się zastanawiam, czy ta przerzutka będzie śmigać na takiej kasecie, czy np sprężyna w przerzutne nie zapamiętała sobie skoku do kasety 8-rzędowej??? To manetka za pomocą linki wydaje polecenia przerzutce więc "pamięć wewnętrzna' tylnej zmieniarki nie ma tu nic do rzeczy zwłaszcza jak piszesz jest ona pod napęd 9-cio rzędowy. Przerzutka wydaje się być ok, przynajmniej wizualnie, co do płynności zmiany to ciężko powiedzieć, przerzutki się zmieniają z lekkim opóźnieniem, ale kaseta jest w stanie dramatycznym, już zęby lecą, więc to pewnie dlatego Może pora już przy okazji wymienić linkę i pancerz poprawi trochę jakość pracy tej deorki.
mk34245 Napisano 12 Maja 2015 Autor Napisano 12 Maja 2015 ok, dzięki za info, pancerze faktycznie muszę zmienić, mają po kilka lat już
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.