Skocz do zawartości

[przerzutka] Czy przerzutka tylna ma swoją pamięć?

mk34245

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

mam przerzutkę tylną deore, pracowała dotychczas na kasecie 8 rzędowej, ma przejechane 5-8tyś km. Chciałem zmienić teraz kasetę na 9tkę i się zastanawiam, czy ta przerzutka będzie śmigać na takiej kasecie, czy np sprężyna w przerzutne nie zapamiętała sobie skoku do kasety 8-rzędowej???

Średnio mi się uśmiecha kupować nową przerzutkę teraz, a z kaset na 8mkę jest tylko alivio których przełożenia mi średnio pasują lub pg850. Przerzutka wydaje się być ok, przynajmniej wizualnie, co do płynności zmiany to ciężko powiedzieć, przerzutki się zmieniają z lekkim opóźnieniem, ale kaseta jest w stanie dramatycznym, już zęby lecą, więc to pewnie dlatego.

edit1, bo zapomniałem, ta przerzutka nominalnie obsługuje 9tkę, przynajmniej tak w sklepie powiedzieli

Napisano

Chciałem zmienić teraz kasetę na 9tkę i się zastanawiam, czy ta przerzutka będzie śmigać na takiej kasecie, czy np sprężyna w przerzutne nie zapamiętała sobie skoku do kasety 8-rzędowej???
To manetka za pomocą linki wydaje polecenia przerzutce więc "pamięć wewnętrzna' :P  tylnej zmieniarki nie ma tu nic do rzeczy zwłaszcza jak piszesz jest ona pod napęd 9-cio rzędowy.

Przerzutka wydaje się być ok, przynajmniej wizualnie, co do płynności zmiany to ciężko powiedzieć, przerzutki się zmieniają z lekkim opóźnieniem, ale kaseta jest w stanie dramatycznym, już zęby lecą, więc to pewnie dlatego
Może pora już przy okazji wymienić linkę i pancerz poprawi trochę jakość pracy tej deorki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...