KrzysieG Napisano 11 Maja 2015 Napisano 11 Maja 2015 WitamPrzymierzam się do zakupu roweru tak jak w temacie.Jak wiadomo w tym budżecie cudów nie ma - tak więc ja cudów nie wymagam.Rower będzie służył glownie do jazdy rekreacyjnej polne sciezki/szosa(czasem moze las). Moj wzrost to 176cm i zamierzam wybrać ramę 19'' (?) Zależy mi na w miare solidnym wykonaniu - modele które sobie "upatrzyłem" to:- http://allegro.pl/show_item.php?item=5308581127 - http://allegro.pl/rower-spartacus-elite-altus-2-x-disc-shimano-2015-i5307369432.html Który z nich będzie lepszym wyborem? Przemawia do mnie spartacus z racji na tarczowe hamulce oraz piękny biały kolor:)No ale napotkałem sie na dobre opinie o KandsA możę jest cos alternatywnego jeszcze? Z góry dziękuje za pomoc w wyborze i pozdrawiam! EDIT: kands posiada kasetę zamiast wolnobiegu - czy dla Kowalskiego to ma jakies znaczenie? Kwestia zywotnosci? ( z tego co czytam kaseta lepszym wyborem)
Bluepower Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Masz jeszcze Lazaro V2 który jest na dokładnie takim samym osprzęcie co Kands. Hamulce tarczowe MECHANICZNE = zło !!!! Już znacznie lepsze są V-brake, tarczówki to hydrauliczne. Z resztą nie tylko na forach rowerowych o hamulcach piszą, sam kupując rower sprzedawca odradzał mi mechaniczne bo to syf, może nie tyle syf ale problematyczny w działaniu i lubi się popsuć a jak kupisz byle co to będzie hamować gorzej niż V-brake. Co do kasety i wolnobiegu to polecam kasetę. Teraz mam Kands 1100 (ze względu na nalepki wolałem niż Lazaro v2 który jest kilkadziesiąt zł tańszy) a wcześniej jeździłem na moim staruszku 15 letnim i po przesiadce na kasetę zauważyłem różnicę a nie jestem jakimś tam maniakiem rowerowym, jak w tydzień zrobię 100-120 km w sumie to jest git, może tą różnicę wyczułem gdyż mój 15 letni rowerek nie był zbyt dobrym sprzętem (nigdy nie modernizowany ale też nigdy się nie popsuł).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.