Wacek_13 Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 Witam.Szukałem po forum ale nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi na moje pytanie. Szykuję się do wymiany kasety w moim rowerze ponieważ nie była wymieniana od 7 lat i jest już zużyta, jak kaseta to i łańcuch ale czy jest potrzeba wymiany przednich zębatek? Chodzi mi o to, że przy wymianie kastey łańcuch trzeba wymienić i czy jest też podobna zasada z przednimi zębatkami? Bo wydaję mi się, że są w dobrym stanie, wtedy wymienił bym sam suport?
beskid Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 7 lat na jednej kasecie to szmat czasu i chyba zdajesz sobie z tego sprawę. Tu trzeba chociaż orientacyjnie podać jaki napęd ma przebieg. Generalnie korba wytrzymuje z kilka wymian kaset ale to w przypadku "podmianki" we właściwym czasie. Przy wymianie korby również koniecznym się staje wymiana suportu dedykowanego do konkretnego modelu korby. Za wyjątkiem korb z osiami zintegrowanymi gdzie wkład suportu jest razem z korbą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.