Moorzyn Napisano 9 Maja 2015 Napisano 9 Maja 2015 Cześć. Jedna tarcza nie chce mi dobrze współpracować z łańcuchem- przeskakuje na niej. Sprawa wygląda tak, że ona prawdopodobnie jest trochę rozjechana przez poprzedni, mocno rozciągnięty łańcuch. Wymieniłem na nowy (łańcuch i kasetę, a korba poprzednia, ale z niedużym przebiegiem, max 600km) i z blatami 44t oraz 28t nie było problemu, ale blat 38t przyjąć się nie chce (po 1,1kkm). Da się ją jakoś naprawić? Może jakoś przypiłować?
BikerLight Napisano 9 Maja 2015 Napisano 9 Maja 2015 Najrozsądniej jest wymienić zębatkę na nową, inaczej stracisz szybko pozostałe części napędu
Moorzyn Napisano 10 Maja 2015 Autor Napisano 10 Maja 2015 Czy to może być spowodowane zbyt długim łańcuchem? Zapomniałem dodać, że przeskakuje tylko na wybojach
BikerLight Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 Poka focię z łańcuchem na najmniejszej koronce korby i kasety, lecz jest to nieco wątpliwe.
BikerLight Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 Zatem skróć do prawidłowej długości, łańcuch na największe koronki kasety i korby z pominięciem przerzutki + dwa ogniwa (spinka liczy się jako ogniwo) O jak tutaj:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.