TSparrow Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Cześć rowerzyści! niedługo mój chrześniak ma komunie, chce mu kupic rower w sklepie stacjonarnym gdzies na śląsku. Wybrałem już 2 modele, i nie wiem na który się zdecydować: http://www.decathlon.pl/rockrider-340-szary-id_8321326.html [rozmiar S: 150 - 165] http://www.romet.pl/Rower,RAMBLER_26_10,10,668,673,14084,2015.html [14', w sklepie koło mnie 700zł] Myślałem na początku o 17', ale to chyba przesada... Chrześniak mieszka na wsi, jest bardzo żywiołowy, pochodzi z biedniejszej rodziny, dlatego bardzo chce żeby rower przetrwał jak najdłużej, ale żeby nie musiał czekać żeby na nim W MIARĘ normalnie jeździć. Tam dzieci to i jeżdżą na wieeelkich rowerach i nie narzekają, a po prostu cieszą się że mają na czym Dlatego pomyślałem że 26' koła + 15' rama będzie najbardziej odpowiednia. I pojeździ w miarę komfortowo, Do roweru oczywiście będzie cały sprzęt, a sam LICZNIK będzie chyba bardziej doceniony niż sam rower Bardziej przemawia do mnie z uwagi na rozmiar ten z Decathlonu, jednak z sentymentu, wyglądu Romet, z tym że myśle że te 14' będzie troche za mało... no nie wiem sam. Jak by był Romet z 15' ramą, to bym brał. Co do sprzętu chyba nie ma co porównywać, bo jest chyba taki sam a nie jest to najważniejsze dla takiego dziecka, ważne żeby był solidny Proszę, napiszcie co myślicie, może jakoś sie jeszcze bardziej nakieruje Pozdro!
mmisiek9612 Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 fajnie by było jakbyś się dowiedział ile chrześniak ma wzrostu. szkoda że tylko stacjonarny zakup cie interesuje bo ten jest fajny http://allegro.pl/rower-dirt-spartacus-zeus-alu-shimano-model-2015-i5293797150.html
TSparrow Napisano 6 Maja 2015 Autor Napisano 6 Maja 2015 A temat? W temacie podałem, 135cm. Chociaż teraz tak sobie o tym myśle... i może Romet będzie lepszy... W Decathlonie mają inną jakąś numeracje, zamiast cali to podają jakies swoje S M L bez cali.
mmisiek9612 Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 sory nie zauważyłem. 17 będzie zdecydowanie za duża. 14 jest taka akurat na teraz ale chłopak zaraz urośnie i będzie mały. Faktycznie 15 najlepsza. Jakbyś się zdecydował na zakup przez internet to na allegro jest zdecydowanie większy wybór. A polskie marki jak romet czy kands mają dość dużo serwisów na terenie kraju.
TSparrow Napisano 6 Maja 2015 Autor Napisano 6 Maja 2015 No to chyba jednak Decathlon Czekam na więcej opinii, może wprowadzą większy nieład w mojej głowie
mmisiek9612 Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 daleko masz na Czechowice-dziedzice bo znalazłem taki fajny rowerek i byś mógł osobiście odebrać http://allegro.pl/mtb-kands-stranger-26-alu-sh-1xtarcza-zlozony-3d-i5324328481.html
TSparrow Napisano 6 Maja 2015 Autor Napisano 6 Maja 2015 Go także miałem w swoim kręgu zainteresowania, ale przód tarcze... i byłem nim w zasadzie bardzo zainteresowany, sam mam Kandsa Maestro i nie narzekam, ale w razie jakiejś reklamacji chce, żeby miał możliwość w miarę dobrej reklamacji.Chociaż... dalej o nim myśle W następnym tygodniu musze go już kupić żeby miec spokój. O Misiek, widze jesteś ze ślaska Swój rower kupowałem w Katowicach na ulicy Katowickiej 2, na bogucicach, oferują oni rowery Kands. Znasz może jeszcze jakiś sklep, albo ktoś inny z katowic lub okolic z Kandsami?
mmisiek9612 Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Fakt faktem takie tarcze są nic nie warte ale pewnie jakoś tam hamują. Za to jaki szpan by był wśród kumpli. A co do reklamacji to trzeba będzie go do sprzedawcy odwieść ale w dacathlonie jest podobnie również trzeba go dostarczyć do sklepu.
TSparrow Napisano 6 Maja 2015 Autor Napisano 6 Maja 2015 Tylko do czechowic będzie miał 200km A do decathlonu z jego wsi 40 niecałe, ale... to tak asekuracyjnie.
mmisiek9612 Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 nie widziałem jeszcze w sklepie kandsa ale w sumie rzadko w nich bywam bo ja internetowy jestem. Spróbuj w tym sklepie gdzie kupowałeś swój. przedstawisz sprzedawcy o jaki model Ci dokładnie chodzi to może Ci go ściągnie od producenta.
TSparrow Napisano 23 Maja 2015 Autor Napisano 23 Maja 2015 Hejo! Dlatego że ktoś może czytać ten temat, w końcu sezon komunijny, to powiem wam kupiłem w końcu KANDS STRANGERA 15'. Powiem tak, wygląda super (dla dzieci chyba to wazniejsze niż osprzęt, no i te hamulce BAJERANCKIE tarczowe ). Technicznie też spoko, za 850zł, i ma normalne manetki do przerzutek a nie do obracania na uchwycie ręki. Rama, która jest skośna, a nie prosta, sprawia że chrześniak naprawdę będzie mógł bardzo nisko siodełko dać, i będzie wg. mnie spoko jeździł. Nawet ja, 190cm, no z trudem, ale i bym ujechał na nim w miarę normalnie, W MIARĘ... co nie znaczy że komfortowo. Tak że polecam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.