marco1973 Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 zastanawiam się nad zakupem osłony ramy, bo wkurza mnie jak łańcuch tłucze na nierównościach o tylni widelec. w tej chwili mam tzw. płetwę rekina (Deore XT) ale ona owszem chroni ramę ale nie wygłusza tłuczenia łańcucha o ramę. no i w związku z tym pytanie co polecacie, bo wybór jest duży a mnie zależy na maksymalnym wyciszeniu i trwałości...
Tofi Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Może masz zbyt długi łańcuch i napinacz przerzutki nie wyrabia. Może też być tak że sprężyna już wyrobiona, ale w żadnej przerzutce mi się to jeszcze nie zdarzyło.
marco1973 Napisano 6 Maja 2015 Autor Napisano 6 Maja 2015 łańcuch jest ok (2 ogniwka więcej), przerzutka nowa. poza tym napinacz pracuje na dolnej części łańcucha, a mnie chodzi o górę. góra jest pomiędzy blatem a kasetą i tam napinacza nie ma. jakby to była kwestia łańcucha albo przerzutki to nikt by tych osłon nie używał, bo nie byłoby potrzeby. no ale mogę się mylić...
Busio Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Siemka, na pewno masz jakąś starą dętkę, weź ją i owiń ramę w miejscu gdzie łańcuch uderza. Możesz też kupić neoprenowy pokrowiec taki jak ten: http://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/oslony-rowerowe/ramy/p,neoprenowy-pokrowiec-na-rame-kolor-carbon-pro,459482.html
Gość Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Kupuj osłonę Neoprenową, jest tania, ładnie wygląda i wygłusza. Najlepiej przypiąć ją opaskami zaciskowymi. Sam mam i jestem bardzo zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.