Skocz do zawartości

[kierownica] Accent Profi - jaki kąt gięcia?

Tauler

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś używa może tej kierownicy? Szukam takiej z małym wzniosem (15-25mm) i niezbyt szerokiej (do 660mm, najlepiej 640mm). Nie musi być "znanej" i "renomowanej" firmy, ale w granicach rozsądku, czy nie no-name. Nowsze propozycje owych firm, jeśli chodzi o kierowce gięte, zdają się być dedykowane chyba już nie tylko dla wyczynowców, ale dla gibbonów :laugh:. Natomiast Accent ma szerokość 640mm, która mi odpowiada, tym bardziej, że 40mm odejdzie na rogi. Z danych katalogowych wynika, że ta kierownica ma gięcie do góry 5st. Ale w katalogu, ani nigdzie indziej, nie mogę znaleźć informacji na temat gięcia do tyłu. Czyżby było to 0st.? Może użytkownik tej kierownicy mógłby odpowiedzieć na to pytanie.

A może w tym rozmiarze (640, góra 660), porównywalnej wadze (250-300g), raczej z AL-6061/T6DB i do 100PLN znalazłoby się coś lepszego?

Zastanawiałem się nad XLC Evo, ale nie znalazłem informacja ani na temat wzniosu, ani gięcia, oraz Kellys Expert, ale ona jest ze sztywniejszego ponoć AL-7075.

Napisano

Witam

Zobacz może na Satori DEVIANT.

Używałem do niedawna tej kierownicy (640, 18mm wznios, kąt 8). Bywała często w górach , lekko nie miała (przy mojej wadze 81kg), zmieniłem już na dłuższą. Oprócz wymagań "na dłuższą" żadnych zastrzeżeń nie miałem.

Materiał AL 2014.

Pozdrawiam 4Roses

Napisano

Dzięki. Miałem i tę kierownicę na oku. Wedle katalogu, Satori mają kierownice do 800mm. Także nowsze Devianty. Deviant Bow jest (12mm wznios) ponoć z AL-6061. Nowsze Devianty z AL-7075. Starsze krótsze z AL-6061/AL-2014, dłuższe z AL-2014. Niestety w Polsce można chyba kupić te starsze z AL-2014. Innych nie znajduję. W ogóle mało jest miejsc, gdzie można kuoić ich produkty. Gdybym miał możliwość kupić wesję z AL-6061, to pewnie bym brał. Tym bardziej, że cena OK. I nawet napis "DEVIANT" bym jakoś zdzierżył :icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...