Skocz do zawartości

[do 1500] miasto/trening

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, witam wszystkich.

Chciałbym Was prosić o radę w wyborze roweru odpowiedniego dla mnie i dla moich potrzeb.

Szukam roweru, który początkowo pozwoli mi odbudować kondycję, zrzucić kilka kilo a docelowo zastąpić w okresie letnim samochód którym dojeżdżam do pracy, codziennie blisko 25km w jedną stronę, po mieście. Kilka lat temu sporo jeździłem na rowerze terenowym, z ramą Dragstar, szerokimi kołami 2,5", ciężkim olejowym amortyzatorem i zdecydowanie nie tego szukam. Chciałbym rower, który pozwoli mi sprawnie się poruszać, głównie po mieście (ulice plus ścieżki rowerowe), ale również i za nim - asfalty. Nie planuje raczej wycieczek w teren stąd też pojawił się pomysł na rower typowo szosowy lub tzw. fit. Czy to dobra opcja? W tej cenie znalazłem tylko dwie propozycje, czyli BITWIN Triban 300 (1499) i Romer Huragan 1.0 (~1300). Czy coś w tym przedziale cenowym przeoczyłem? A może odradzacie zupełnie tego typu rower dla mnie? Z góry dzięki za propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...