WonZeSciezkiDlaRowerow Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Siemanko! Fajne macie forum , więc jako zapalony rowerzysta (nie ma lepszego środka transportu!) pewnie zakręcę się tu na dłużej;) Ale do rzeczy: - mam 2m wzrostu, ciężkość dupska - 87kg . - poprzedni rower miałem za mały i rozwaliłem sobie kolana (nie mogę ich mocno obciążać:/) - 70% czasu spędzam na zatłoczonych chodnikach i ulicach / 30% w lasach i na offroadach - rower ma mi posłużyć do wakacyjnych, całomiesięcznych wypadów (1 cel: Italia!, a także jako transport do pracy. (chce wieszać na nim plecak) - jeżdżę jak wariat, w każdych warunkach, deszcz śnieg, non stop łapię kapcia i zdzieram opony, zdarzyło się zrobić 8mke z koła No więc biorąc pod uwagę te czynniki, co byście polecili? Myślałem nad crossem, ale znowuż ciężko na nim coś zawiesić, a trekingi są za to zbyt mało dynamiczne i z reguły ciężkie. A jak jeżdżę przez miasto to często przyspieszam, zwalniam, wykonuję gwałtowne manewry, czasami trzeba podskoczyć nad krawężnikiem, albo wziąć rower pod pachę i wbiec po schodach. Ogólnie zależy mi na lekkości jazdy (domyślnie mam robić setki kilometrów), wytrzymałości (głównie grube opony i koła), dynamiczności, a przy tym obowiązkowo niskiej wadze i możliwości zawieszenia plecaka (dodatkowy osprzęt mogę dokupić, jeśli rower pozwala na zamontowanie jakiegoś bagażnika). No i to wszystko na 2-metrowego kolosa - koła 29tki obowiązkowo, największa możliwa rama (23?) itp. Chciałbym na to wydać 1500zł, ale jeśli jest sprzęt za powiedzmy 2200, który naprawdę zrobi mi ogromną różnicę to dołożę trochę. Polecano mi Krossa Level B3, ale chyba jest zbyt ciężki :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.