Skocz do zawartości

[1000-1500] rower MTB dla ciężkiego chłopa ;D

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym kupić sobie jakiegoś dobrego górala dla amatora. Mam 188cm wzrostu i ważę około 95kg nie więcej ;) głównie będzie służył do jazdy po mieście ale na pewno też po bezdrożach ;) chciałbym jakiś w miarę wytrzymały żeby się nie rozpadł na jakiejś dziurawej drodze i żeby dało się nim podjechać pod górkę?

Także będę wdzięczny jak polecicie jakiś dobry MTB za taką kasę ;) mogę dorzucić trochę więcej hajsu ale wwiadomo, że wolałbym coś tańszego ;)

Liczę na Waszą pomoc! :)

Napisano

Crossa sobie kup a nie MTB do takiej jazdy. I raczej w górnej granicy tego budżetu. 95kg to nie jakaś straszna waga, sam mam 102kg, a za 1000zł to i tak nie będzie mocnych komponentów typu koła, itp.

Napisano

Tak jak już wspomniałem mogę dołożyć trochę więcej jeśli jest korzystniejsza opcja. A polecasz jakiś model albo chociaż jakiej marki mam szukać?

Napisano

.... na góralu to się zamęczysz jak "koń szmaciarza"  :icon_lol: dobrze tu zaproponował kol. stały bywalec, że w twoim przypadku to cross jest optymalnym rozwiązaniem, polecić ci mogę na sam początek rowerek Author Classic, którym sam śmigam od 8 lat i chwalę sobie go bardzo a wagowo i wzrostowo nie mam mniej niż ty .... mało tego mieści się w zakładanym budżecie nie musisz "dorzucić trochę więcej hajsu" :yes: 

Napisano

Integral v3 ma być dostępny po 10 maja. Na allegro wisi też aukcja z bliźniaczym Spartacusem Cross 4.0 w deliatnie niższej cenie (1369zł z błotnikami).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...