Skocz do zawartości

[napęd] Nowy, strzela na środkowym blacie

Bogutinni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, po moim ostatnim problemie z wyregulowaniem przerzutki przedniej ani śladu, cały napęd nowy złożony i myślałem, że teraz tylko się będę cieszył jazdą.. Po kilkudziesięciu metrach okazało się, że łańcuch przeskakuje z donośnym strzałem na środkowym blacie na korbie, tylko na środkowym i tylko gdy się odrobinę mocniej przyciśnie na pedał. Myślałem, że to wina za długiego łańcucha, lecz po skróceniu okazało się, że problem nie ustał. Co może byś jeszcze przyczyną? I jeszcze jedno, spinka którą złączyłem łańcuch wydaję mi się być tak jakby trochę za szeroka, w sensie ma niewielki luz na boki, pomimo tego, że to jest łańcuch 8rz i spinka też niby do 8rz., czy to może być przyczyną? W komplecie z łańcuchem (connex 804) dostałem spinkę, lecz nie mam pojęcia jak ją zapiąć, pomożecie? :)

Napisano

Rozumiem że kaseta też nowa?

cały napęd nowy złożony

znalazlem cos takiego, moze ci to pomoze

btw jakas niestandardowa ta spinka... strzelam ze wycofana ze sprzedazy szybciej niz tam trafila
Napisano

dziękuję za filmik z tą spinką :-) założyłem oryginalną connexa i dalej strzela.. jestem totalnie głupi w tej sytuacji, czemu tak może się dziać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...