Bogutinni Napisano 30 Kwietnia 2015 Napisano 30 Kwietnia 2015 Cześć, po moim ostatnim problemie z wyregulowaniem przerzutki przedniej ani śladu, cały napęd nowy złożony i myślałem, że teraz tylko się będę cieszył jazdą.. Po kilkudziesięciu metrach okazało się, że łańcuch przeskakuje z donośnym strzałem na środkowym blacie na korbie, tylko na środkowym i tylko gdy się odrobinę mocniej przyciśnie na pedał. Myślałem, że to wina za długiego łańcucha, lecz po skróceniu okazało się, że problem nie ustał. Co może byś jeszcze przyczyną? I jeszcze jedno, spinka którą złączyłem łańcuch wydaję mi się być tak jakby trochę za szeroka, w sensie ma niewielki luz na boki, pomimo tego, że to jest łańcuch 8rz i spinka też niby do 8rz., czy to może być przyczyną? W komplecie z łańcuchem (connex 804) dostałem spinkę, lecz nie mam pojęcia jak ją zapiąć, pomożecie?
Bogutinni Napisano 30 Kwietnia 2015 Autor Napisano 30 Kwietnia 2015 Łańcuch nowy. A spinki której nie potrafię zapiąć: http://sbike.pl/public/cache/img/resources/private/offer/1/00001487/2408/XYSHSHTaQeHgMMHBaSKN/650x650.jpeg Gość w tym filmie chyba nie wspomina jak zapiąć właśnie tą spinkę
mmisiek9612 Napisano 30 Kwietnia 2015 Napisano 30 Kwietnia 2015 podobnie do innych składasz w całość i rozciągasz tak żeby trzpień wskoczył na sam koniec w to węższe miejsce. Rozumiem że kaseta też nowa?
Looser Napisano 30 Kwietnia 2015 Napisano 30 Kwietnia 2015 Rozumiem że kaseta też nowa? cały napęd nowy złożony znalazlem cos takiego, moze ci to pomoze btw jakas niestandardowa ta spinka... strzelam ze wycofana ze sprzedazy szybciej niz tam trafila
mmisiek9612 Napisano 30 Kwietnia 2015 Napisano 30 Kwietnia 2015 No dziwna faktycznie. ja bym spróbował skuć łańcuch bez spinki i zobaczyć jak będzie.
Bogutinni Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 dziękuję za filmik z tą spinką :-) założyłem oryginalną connexa i dalej strzela.. jestem totalnie głupi w tej sytuacji, czemu tak może się dziać?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.