Arczivald Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Witajcie, borykam się z problemem odziedziczonego po bracie świetnego roweru Yukon GTIX Y260. Niestety ma już swoje lata i wkładam w niego co sezon hajs, ale może nadal warto?Rower ten posiada hamulce tarczowe D-Brake oraz amorki GTIX. Problem tkwi bodajże w wymianie zębatek, gdyż nie chodzi jak powinien. Moje zasadnicze pytanie brzmi; Czy warto dalej inwestować w ten rower? Jeśli nie to jaki rower spełniłby jego następstwo? Jak zaznaczyłem jego ogromnym walorem są amorki pod siodełkiem oraz hamulce tarczowe czego nie znalazłem w forumowo polecanym modelu Kands Energy 1300. Planuję wypad nim w przyszłym roku w góry oraz teraz na podróże po typowo polskich drogach Czekam na propozycję xDZ góry dzięki i pozdro Arczivald ;]
modrzew Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 To nie jest rower tylko tzw. makrokesz. Gratuluję brawury jeśli rzeczywiście chcesz się tym wybrać w góry Nie dziw się, że w rowerze za 1200zł nie ma jak Ty to nazywasz "amorków pod siodełkiem" (BTW skąd ta liczba mnoga?) czy hamulców tarczowych, bo normalne działające zawieszenie i hamulce kosztują na tyle dużo, ze nie znajdziesz ich w tym budżecie. IMHO poza doraźnymi naprawami nie ma co się bawić w ten sprzęt, kup coś normalnego.
alagor96 Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Sory, ale ten amorek i tarczówka to jedne z największych wad tego roweru.
firefoks Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Nie warto inwestować w ten rower więcej niż 15 zł za łańcuch i 4 zł za dętkę z Deca Natomiast świetnie się nada do budowania formy zamiast siłki, bo waży pewnie ze 20 kg.
Arczivald Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Napisano 25 Kwietnia 2015 Okej, w sumie to chciałem usłyszeć . Tak z ciekawości zapytam ile bym musiał wydać na rower z amortyzatorem pod siodełkiem? Oraz jak by to wyglądało gdybym chciał do tego Kands'a sam dołożyć np. hamulce tarczowe? (jestem zielony, więc po prostu mnie uświadomcie jak to działa + jeśli w ogóle się da, jakie to koszty xD)
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Okej, w sumie to chciałem usłyszeć . Tak z ciekawości zapytam ile bym musiał wydać na rower z amortyzatorem pod siodełkiem? Oraz jak by to wyglądało gdybym chciał do tego Kands'a sam dołożyć np. hamulce tarczowe? (jestem zielony, więc po prostu mnie uświadomcie jak to działa + jeśli w ogóle się da, jakie to koszty xD)Heble slx 675- 500 zeta komplet Tarcze hamulcowe 150 zł,rama amortyzatowana 2000 zł damper 1000 zl Widelec 2500 zł,sztyca myk myk 1000 zl KolA1500 zł itp...To tak pobieznie ocenić koszt.kompletny full budżetowy =minimum 6000 zł. W kands nie masz haków do tarczowek w ramie. Nie opłaca się dorabiać tarcz w kandsie, lepiej kup hardtail na stalowej ramie np.ns surge evo-jednak po pierwsze po jakim terenie będziesz jeździł? . Pzdr
Arczivald Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Napisano 25 Kwietnia 2015 6 kafelków? Może w przyszłości Dobra dzięki wielkie. Czyli mam rozumieć, że najlepszą opcją jest właśnie ten rower w tym budżecie ;] ?
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 6 kafelków? Może w przyszłości Dobra dzięki wielkie. Czyli mam rozumieć, że najlepszą opcją jest właśnie ten rower w tym budżecie ;] ? W jakim terenie będziesz jeździł?
modrzew Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Do czego mu ten Surge? Do "podróże po typowo polskich drogach"? Tak potrzebny jak i ten ewentualny full.
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Do czego mu ten Surge? Do "podróże po typowo polskich drogach"? Tak potrzebny jak i ten ewentualny full.Mówił w 1 poście o wypadach w.gory-wazne ile będzie tych gór?(czytaj posty do końca)
Arczivald Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Napisano 25 Kwietnia 2015 Typowo miejsko-wiejskie (polskie drogi) + raz/dwa razy w roku w góry.
modrzew Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Spodziewaj się tyle tych gór co działających rzeczy w tym makrokeszu Teraz taka mania że przejazd po parku w temacie na forum to co najmniej "lekki frirajd z elementami ęduro" a niektórzy w kółko dają się na to nabierać. A te góry to co konkretnie? Rejon, sposób jazdy, itp.?
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Typowo miejsko-wiejskie (polskie drogi) + raz/dwa razy w roku w góry.To po co ci full na 90% asfaltu??.cross że sztywnym widelcem wystarczy.. A na góry wypożyczalnia.
Arczivald Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Napisano 25 Kwietnia 2015 Jakaś przejażdka rekreacyjna po Szklarskiej Porębie. Dobra, zaczyna to wyglądać jednak podobnie jak polskie drogi o.o W nic ekstremalnego nie mam zamiaru się pakować.Jakieś wygórowane są ceny w takich wypożyczalniach?
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Jakaś przejażdka rekreacyjna po Szklarskiej Porębie. Dobra, zaczyna to wyglądać jednak podobnie jak polskie drogi o.o W nic ekstremalnego nie mam zamiaru się pakować. Jakieś wygórowane są ceny w takich wypożyczalniach? Bierz jakiegoś cross,wystarczy Ci na 100%.w wypożyczalni ceny zależą od sezonu,lub miejsca.ale i ta mniej niż serwis 2 amortyzatorow =400 zł rocznie.
Arczivald Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Napisano 25 Kwietnia 2015 Dobra, wybierając się w góry wezmę z wypożyczalni. Jaki rower mam wziąć na dzień dzisiejszy do asfaltu, terenów wiejskich?
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Dobra, wybierając się w góry wezmę z wypożyczalni. Jaki rower mam wziąć na dzień dzisiejszy do asfaltu, terenów wiejskich? Cross lub przełaj.np kands lazaro ,lub romet.zajrzyj na przypiety temat o crossach w dziale rowery/ramyRower crossowy -jaki tak się ten temat nazywa
Arczivald Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Napisano 25 Kwietnia 2015 Milutko, a pod 1,72m polecasz w Kands 19 czy 21 cali ramę? Chyba zdecyduję się na Maestro, choć wykracza poza mój budżet.
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 21 cali?? Ja mam 1.71 m wzrostu i mam ramę w rozmiarze M (w goralu) czyli około 16 cali. Myślę że w cross trzeba większą ramę (podobnie szosy)więc 18-19 cali bardziej pasuje niż 21!21 jest za duża.zresztą trzeba zobaczyć REACH,przekrok i długość górnej rury. Ale myślę że 19 będzie lepsza niż 21.
Arczivald Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Napisano 25 Kwietnia 2015 Okej, dzięki. Rozpoczyna się zbieranie hajsów i skuszę się na Maestro :3
Pablo59 Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 @ Arczivald Maestro 19" (a mniejszych nie ma) ma wysokość ramy 80 cm - dasz radę nie poobijać nabiału ?? :) Jaką masz długość nogi ? Prędzej integral / spartacus które występują też w 17" wchodzą w grę - moim zdaniem.
Arczivald Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 Jeżeli dobrze mierzę to mam 0,8m do krocza xD
Pablo59 Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 No to rama 19" ze stajni Transroweru nadaje się " z pewną taką nieśmiałością" - że zacytuję coś z klasyki
Arczivald Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Napisano 28 Kwietnia 2015 Mam jeszcze trzy pytania.1. Serwis/reklamacje - jak to działa w przypadku Kands, Lazaro oraz Caledon? 2. Czy zdobyłbym rower Kands Maestro/LAZARO ELITARY V3__MEN gdzieś w okolicach Wrocławia? Przydzwoniłem do kilku sklepów i zaraz zaczęli polecać inne rowery tj. Unibike Flash z osprzętem Acer.3. Jeśli nie zdobędę go we WroCku to czy coś w tej ofercie jest nie tak? Warto? ^^ http://allegro.pl/rower-kands-avangarde-hydraulika-maestro-lubelskie-i5290383529.htmlChodzi właśnie o to serwisowanie i ewentualne reklamacje, nie chce mi się bawić potem w ewentualne odsyłanie .-.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.