RunAmok Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Witajcie. Zacząłem ostatnio szukać roweru górskiego do jazdy po lesie na trasach od 50km wzwyż. Jestem gotów przeznaczyć 1700zł. Zależy mi na dobrej grupie osprzętu, a przy tym jestem skłonny pozostać przy hamulcach typu V-brake. Mile widziane byłyby również koła 27.5", chociaż nie są one koniecznością. Mam 190cm wzrostu i ważę około 88kg. Poprzednio jeździłem Unibike Mission 26" i sprawował się bardzo dobrze. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące potencjalnego roweru. Próbowałem już szczęścia w kilku sklepach rowerowych, ale niestety nie znalazłem tam niczego godnego uwagi. Pozdrawiam .
slave Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 przy Twoim wzroście, to chyba lepiej 29er a w jakim terenie jeździsz - szosa, utwardzone ścieżki czy cięższy teren? ale nie będziemy za Ciebie odrabiali "lekcji", poproszę o propozycję rowerków do oceny, wtedy z chęcią CI pomożemy
mklos1 Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Jestem gotów przeznaczyć 1700zł. Zależy mi na dobrej grupie osprzętu, a przy tym jestem skłonny pozostać przy hamulcach typu V-brake. V-ki to generalnie prehistoria, w przypadku rowerów MTB występują jedynie w najniższej, budżetowej półce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.