Lechu97 Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Cześć, przed nami majówka, pomyślałem, że jest to dobry moment by zdecydować się na zakup roweru na letnie wycieczki. Na początku dodam, że w temacie rowerów jestem zielony. Wiem tyle, ile przeczytam w internecie. Pomyślałem, że najlepszym pomysłem będzie napisanie do ludzi, którzy się na tym znają. A więc... W tytule zapytałem - cross czy MTB. Powiem szczerze, że nie wiem co wybrać. Do tej pory miałem wysłużony MTB, jednak zdałem sobie sprawę, że podczas przejażdżek zazwyczaj jeżdżę okolicznymi wsiami lub leśnymi dróżkami. Rzadko zdarza mi się wyjeżdżać poza wyznaczone drogi. Chociaż zdarza się, ale jak mówię rzadko. Chciałbym, by na rowerze jechało mi się wygodnie i w miarę możliwości szybko. Mam 186cm wzrostu i ważę gdzieś ponad 70kg (dawno się nie ważyłem ) Przy okazji chciałbym zapytać na jakie rzeczy należy zwracać przy zakupie nowego roweru oraz czy kupowanie roweru na allegro jest tak samo bezpieczne jak kupowanie roweru w sklapie rowerowym. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.