EDI Napisano 27 Lipca 2006 Napisano 27 Lipca 2006 Planuję sobie wyskoczyć do Wisły i pobujać się trochę po terenie. Mam zamiar wjechać żółtym na Trzy Kopce. Potem dalej żółtym na Jawierzny i przełęcz Salmopolska. I dalej czerwonym na Kotarz, dalej nad Szczyrkiem na Klimczok i potem na Szyndzielnie. I mam pytanie czy ktoś jechał tymi szlakami ? Da się tam jechać, czy trzeba nosić rower na plecach ?
Bizon Napisano 27 Lipca 2006 Napisano 27 Lipca 2006 Na trzy kopce jest super podjazd dość ostry ,ale da sie podjechać ,jawierzyna też przejezdna .Klimczok i szyndzielnia jak najbardziej da się wjechać .Pozostałe elementy trasy być może byłem a nawet nie wiem że tam byłem wiec nie wiem jak tam jest Jutro sie wybieram do gór być może tamtędy pojade
DARO Napisano 27 Lipca 2006 Napisano 27 Lipca 2006 na pewno będzies niósł rower przy podjeździe na Klimczok (czerwony szlak). A powie mi ktoś jakim szlakiem najlepiej wjechać na Czantorie?
Bizon Napisano 28 Lipca 2006 Napisano 28 Lipca 2006 Jechałem bodajże zółtym bardzo strony na początku ,dużo luźnych kamienie potem w miare płasko,ale są momenty gdzie trzeba wprowadzać rower Za Kotarzem jadąc czerwonym dotrzemy do przełeczy karkoszczonka .Super droga do niej porwadzi ale potem czerwonym na klimczko to jest masakra.Bardzo stromo i rower trzeba prowdzić mnóstwo kamienie .Zjechałem w sumie zgubiłem czerwony szlak i dotarałem na zielony wiec jak dalej droga wygladała nie wiem.Pare metrów jadąc zóltym szalkiem na salmopol trzeba prowdzić .Ale to co przejechałem poza tym dwoma momentami mozna objechać
EDI Napisano 30 Lipca 2006 Autor Napisano 30 Lipca 2006 Własnie wróciłem. Faktycznie za Karkoszonką jest masakra, nawet z buta nie idzie tego wziąć. Ale miejscowa dziewczyna (bardzo ładna zresztą, którą pozdrawiam), powiedziała mi że jak zaczyna sie zjazd do Szczyrku to zaraz jak się zaczynają te betony to trzeba skrecic w lewo, przejść jakąś łączkę i strumyk, i potem jest znowu droga która prowadzi na klimczok z drugiej strony. Droga jest spoko, bo ona tam spokojnie wjeżdża. Zna ktoś ten szlak ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.