Bluepower Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Witam Aktualnie mój obecny rowerek to GRAND który ma z 15 lat (mój pierwszy rower za zarobioną kasę jako nastolatek) i jest trochu sędziwy chociaż nie ma co marudzić bo działa dobrze... znajomy mówi iż to stary klocek ale to mój stary klocek. Nie jest to lekki rower bo kto tam 15 lat temu wagą się przejmował kupując rower za 450 zł no ale chyba przyszedł czas na wymianę (nowe biegi z tyłu i hamulce, jedyne rzeczy wymienione od nowości no i 1 linka hamulcowa) więc nie powiem rower trzymał się bdb a wiele przeszedł. Jestem raczej rowerowcem drogowym ale nasze drogi zwłaszcza w małych miejscowościach to raczej taka jazda po wertepach (omijam główne drogi) no i wpadam niekiedy w las aby sobie pojechać bez smrodu i luda a tam nie ma drogi asfaltowej tak więc raczej rower MTB wchodzi w grę. Co do hamulców to nie mam jakichś wymagań, nie jeżdżę wyczynowo z góry po wertepach jak szalony. Rower raczej cały bo składać i tak nie umię a nie mam tu znajomych którzy by mi złożyli. Im taniej tym lepiej no i im lżejszy tym lepiej - MTB w tym przedziale cenowym na allegro to tak 13-14kg ale jest tego sporo. Nie jeżdżę w czasie deszczu (nie lubię) bo wtedy biegam (w deszczu lubię). Zimę całą biegam więc roweru używam tak kwiecień (w tym roku tak zacząłem) aż nie przyjdą mroziki. Pedały jak i buty mam SPD i takie bym montował (bdb się na leśnych traktach sprawdzają) a mój wzrost to 162 cm. Jak coś pominąłem to piszcie, co do marki to raczej nie znam się na tym... kojarzę Kross, Romet i Giant tak więc marka nie ma zbytniego znaczenia, ma się mi dobrze na nim jechać a nie ma dobrze wyglądać (proszę bez różowego koloru).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.