Skocz do zawartości

[1900zł] Level A3 vs Hexagon X9

Evanios

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cze! Zastanawiam się nad wyborem roweru Kross Level A3, a hexagon X9. Zamierzam jeździć rekreacyjnie po asfalcie, zjeżdżać w dół drogi, czasami po nierównościach taki, jak wyboje, piach i korzenie drzew. Co mi proponujecie? Jak Level A3 to znajdziecie mi go w cenie 1800-1900zł (czarno-niebieski 2013r.) ?! mam 14 lat i 166cm wzrostu, ale dalej rosne. Jeszcze bede rywalizował z kolegami na asfalcie (ściganie sie).

Napisano

http://swiatrowerow.com.pl/pl_PL/p/Kross-Level-A3-2014/121?gclid=Cj0KEQjwpM2pBRChsZCzm_CU0t4BEiQAxDVFmr1i6HV8T2pk-TU_1H7r-g1HmXlWQRoOTq1Tz2HQMvYaAvgq8P8HAQ Nie zastanawiasz się nad używanym? Ja dostałem rower klasy A3, mniej znanej marki... tak samo dobre hydrualiki, osprzęt Deore z jedynym makamentem w postaci tylnej przerzutki Sora za... 950zł. :) Chodzi o ten który mam w swojej zakładce "garaż". Na dodatek dołożyłem sobie 100zł i zmieniłem kasetę z HG20 na HG70 (Deore) i zmienie tylną także na Deore za ok. 30-40zł. 1000zł w kieszeni.

Napisano

2.1 to standard do XC, Hexagon ma minimalnie chudszą oponę, bo też jest bardziej rekreacyjny. Warto dopłacić to 50zł do 1800 i kupić sobie Level'a, posłuży dłużej, można nim bardziej poszaleć. :)

Napisano

Znaczy X9 mam za 1600 :) chciałbym Level'a z 2013r. ten czerno-niebieski, ale chyba nie kupie go za 1700-800zł, bo juz go nie produkuja. U mnie w hurtowni i sklepach po 2200zł, masakra.

Napisano

Po co pseudo-góral głównie na asfalt? Zastanawiałeś się w ogóle nad tym? Tym bardziej, że już pytasz o wąskie opony. Tylko nie pisz o tych dziurach i amortyzacji, bo za tę cenę nie dostaniesz nic z zawieszeniem, o którym można powiedzieć że działa.

Napisano

Gadasz bez sensu, wydałem 950zł i dostałem górala który na kamieniach i korzeniach ładnie działa, amortyzuje dobrze jak na swój przedział cenowy, ma świetne hamulce i dobry napęd, a i nie zapowiada się, że zaraz się rozleci. Zdziwiony?

Za nawet tak drobną sumę można dostać dobry rower (używany), za 1700 już tym bardziej.

Btw. dalej uwazam, że lepsza będzie używka albo A3 - http://olx.pl/oferta/rower-mtb-treck-6300-xt-rock-shox-deore-CID767-ID9DFE5.html#2263f6b14f tutaj coś za 1,7 tyś. zł :)

Napisano

Zorientuj się jak z ramami w tych Kross'ach, też planowałem kupić A3 ale słyszałem od paru osób, że podobno szybko ramy pękają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...